Steward
Admin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. május 26. kedd
Autó

Citroen Born Paris XV: Ingyenes kiállítás!

A legelső Citroen modell, a Type A bemutatkozására 1919 júniusában került sor Párizsban. Az évforduló megünneplésének színhelyéül a márka azt a 15. kerületet választotta, ahol százéves története elkezdődött.

A Szajna-parttól néhány méterre, nem messze onnan, ahol a híres javeli gyár volt, az egyik utca egy éjszaka leforgása alatt teljesen új jelmezt ölt, nem kis meglepetésére a reggel arra járóknak. A rue Linois-n 400 méter hosszan gyönyörködhetünk majd az elmúlt 100 évet jelképező 100 személygépkocsi és furgon látványában.

citroen-born-paris-xv-2019A magángyűjtőktől és a Conservatoire Citroenből származó legendás modellek egy a mozgás szabadságát és a kalandot hirdető, merész és innovatív márka 100 éves történetét idézik fel. A szabadtéri kiállításon a következők lesznek láthatók:

- 4 tanulmányautó

- 74 történelmi modell

- 14 versenyautó

- 3 modell a kaland jegyében

- 5 modell a márka jelenlegi választékából 

Az évfordulót a márka minél nagyobb körben szeretné megünnepelni, ezért olyan modelleket választott, melyek nemcsak a márka, de az egész autóipar történetére is hatással voltak, és hűen tükrözik a Citroen lényegét. Egy olyan márkáét, mely a széles körű mobilitás mellett elköteleződve, merész stílusának és példás kényelmének köszönhetően sok évtizede töretlen népszerűségnek örvend. Egy olyan márkáét, mely teljesen egyedi karakterével az egyik legnépszerűbb márka a gyűjtők körében, és sok otthonban is kitüntetett szerepet játszik.

Az ingyenesen és szabadon látogatható kulturális esemény garantált meglepetéssel szolgál minden arra járó számára. A „Born Paris XV” névre hallgató kiállítást, mely lehetőséget ad e különleges örökség megismerésére, illetve újrafelfedezésére, a látogatók három napon át élvezhetik egy olyan városrészben, melynek életében 50 éven át meghatározó szerepet játszottak a Citroen autógyárai.

A szabadtéri kiállítás kihagyhatatlan esemény mindazok számára, akik június 14. és 16. között Párizsban tartózkodnak.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?