DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Autóikról meséltek Michelisz Norbi szurkolói

Szörny, Suzi és Phil Collins – többek között ezeket a neveket adták Michelisz Norbi rajongói az autójuknak. Az OMV WTCR hazai futamához kapcsolódó kérdőívéből emellett az is kiderült, hogy igencsak nagy volt a hazai rajongók várakozása Norbi teljesítményével szemben

Szörny, Suzi és Phil Collins – többek között ezeket a neveket adták Michelisz Norbi rajongói az autójuknak. Az OMV WTCR hazai futamához kapcsolódó kérdőívéből emellett az is kiderült, hogy igencsak nagy volt a hazai rajongók várakozása Norbi teljesítményével szemben, illetve, hogy figyelmes járművezetőként különös gondot fordítanak a prémium üzemanyag-használatra.

Kiváló jósnak bizonyultak Michelisz Norbi szurkolói a pilóta magyarországi szereplését illetően. Az OMV által, a WTCR magyarországi fordulója előtt meghirdetett tippjátékon ugyanis a mintegy 2500 rajongó több mint 20 százaléka a második helyre várta a Hyundai versenyzőjét a főfutamon. Norbi pedig csapattársa, Gabriele Tarquini után valóban a második helyen ért célba a mogyoródi hétvége említett versenyén. A leadott szavazatokból az is egyértelműen kiderül, hogy nagy volt a várakozás Norbival szemben: a tippjáték résztvevőinek csaknem kétharmada úgy vélte, hogy legalább dobogóra állhat a versenyző.

omv



Az OMV kutatásában a magyar pilóta szurkolóinak autóikhoz fűződő viszonyára is kíváncsi volt. Az nem mondható meglepetésnek, hogy közöttük döntően – 92 százalék – olyanok vannak, akik rendszeresen volán mögé ülnek, jellemzően napi 1-2 órát. Az viszont már kimondottan figyelemre méltó, hogy közöttük milyen nagy volt azok aránya, akik a szokásosnál is sokkal több figyelmet fordítanak gépjárműveikre. Ezt tükrözi, hogy a válaszadók közül több mint 2000-en úgy nyilatkoztak: náluk az autó nem csak egy használati eszköz, hanem egyenesen családtag.

Hogy mennyire bensőséges a kérdőív kitöltőinek viszonya autóikhoz, azt az is jól szemlélteti, hogy sokuk még nevet is ad számukra. A paletta roppant változatos, többen is vannak, akik egyszerűen Szörnynek nevezik kedvencüket, de a Suzi vagy a Kicsim is igen népszerű volt. Akadt olyan is, aki nemes egyszerűséggel a Genesis zenekar egykori dobos, énekeséről, Phil Collinsról nevezte el négykerekűjét.

A nagyobb figyelem az autóik iránt részükről nem csak üres frázis: a válaszadók kétharmada ugyanis kifejtette, hogy rendszeresen tankol prémium üzemanyagokat gépjárművébe. A kérdőív adataiból ráadásul az is kiderült, hogy ennek komoly gyakorlati előnyt is tulajdonítanak.

„Tapasztalataink szerint egyre fontosabb a fogyasztóknak a járműveik megóvása, így többen választják a prémium üzemanyagokat is, amelyek nem csak a teljesítményt növelik, de használatuk segíti a motor hosszabb élettartamát. – említette a kérdőív kapcsán Kováts Botond, az OMV Hungária marketing menedzsere.

A kitöltők rámutattak a magasabb minőségű üzemanyagok gyakorlati hasznára is, több mint felük ugyanis úgy nyilatkozott, hogy került már olyan helyzetbe, amikor szüksége volt gépjárműve maximális teljesítményére.

Michelisz Norbi szurkolói legközelebb a Slovakia Ring lelátóin szoríthatnak a magyar pilóta sikeréért, az idei WTCR kiírás következő versenyén, Szlovákiában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: