DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

23 colos személyabroncsok is készülnek Nyíregyházán

Az utóbbi években, több nagy teljesítményű SUV-modell megjelenésének hatására a szabadidőautó járműszegmensben igen jelentős piaci bővülés tapasztalható. Ez újabb kihívást jelent az abroncsgyártók számára is: magasabb, a személy- vagy sportautókénál jóval magasabban elhelyezkedő tömegközéppontú, sokkal nehezebb felépítményű járművekre kell egyre több és egyre jobb termékeket kínálniuk - az ilyen abroncsokra ráadásul nagyobb oldalirányú és centrifugális igénybevétel is jellemző.

A Michelin ezért fejlesztette ki legújabb Michelin Pilot Sport 4 SUV abroncsát, amelyet azonban inkább a SUV-modellek igényeire kifejlesztett vérbeli sportabroncsként jellemezhetünk, mint sportos SUV-abroncsként. Az új Michelin Pilot Sport 4 SUV gumiabroncsot a Michelin Latitude Sport 3 termékek legújabb generációjaként minden típusú SUV illetve összkerékhajtású járműre ajánlják, kompakt, közepes méretű, prémium, ill. az utóbbi időkben egyre szaporodó sportos SUV-modellekre egyaránt. Az új termék tükrözi a Michelin innovációs erejét, és a legújabb generációs, Michelin Pilot Sport termékekben használt technológiák felhasználásával készült. Legfontosabb jellemzői a nagy sebességnél is tapasztalható pontos kormányozhatóság, megbízható úttartás, stabilitás, biztonság és a hosszú élettartam.

Michelin_factory_01



A Michelin Pilot Sport 4 SUV lett a legújabb nagy teljesítményű referenciatermék a sportos és prémium szabadidőautó modellek járműkategóriájában. A Michelin Pilot Sport termékcsalád legifjabb tagjaként a legigényesebb autógyárak közreműködésével készült, kifejezetten a konstruktőri elvárásoknak megfelelően, és a „családi” hagyományok szerint kimagasló teljesítmény, sokoldalú felhasználhatóság és magas szintű biztonság jellemzi.

A Michelin Pilot Sport 4 SUV abroncs kényelmes, de nem elkényelmesedett: sportos járműhöz illően sportos vezetési élményt nyújt, száraz és nedves útfelületen egyaránt biztonságos, és tulajdonosa a konkurens termékekhez képest jóval hosszabb futásteljesítményre számíthat. A Michelin fejlesztőmérnökei a versenyabroncsok technológiai megoldásait és a legújabb Formula E-abroncsok fejlesztése közben megszerzett tudásukat használták fel, és építették bele az új termékbe.

Michelin_production_1_PilotSport4SUV

Aszimmetrikus futómintázat

Az ultraérzékeny futófelület alkalmazkodik az útfelülethez: a mintázat, a felépítmény és az abroncsot alkotó anyagok állandó, dinamikus kölcsönhatásban állnak egymással, így a talpnyomat mindig optimális. Aszimmetrikus futókiképzésének köszönhetően az új Michelin Pilot Sport 4 SUV abroncs a konkurens termékekkel összehasonlítva kiemelkedő tapadást nyújt: a futó külső része a száraz, míg belső része a nedves tapadást segíti elő, az innovatív futókeverékbe pedig a legújabb generációs funkcionális elasztomerek1 és finomszemcsés szilika kerültek. A mintázati csatornákat úgy alakították ki, hogy merevebbé tegyék a mintázatot, és javítsák az oldalirányú tapadást. A pontos kormányozhatóság a mintázatba integrált „Dynamic Response” technológiának köszönhető, amely egy aramid és nylon összetételű hibrid szerkezeterősítő övbetét.

Kitűnő élettartam és erőteljes felépítmény

Az aszimmetrikus futófelület kiváló tapadása mellett az új Michelin Pilot Sport 4 SUV abroncs hosszú élettartammal is büszkélkedhet: a futón lévő merev gumiblokkok és a nagy sűrűségű, ellenálló dupla övbetét hosszú élettartamot és remek kopásállóságot biztosítanak a termék számára.

Nagyobb kényelem – kevesebb zaj

A termékfejlesztés során a zajterhelés és a kényelmi teljesítmény is javult: a külső gördülési zaj csökkent, kényelmesebb, illetve kevésbé fárasztó a vezetés, és ennek se a vezetési élmény se a termék biztonsági teljesítménye nem látta kárát.

Premium Touch Design: esztétikus megjelenés

Mint minden prémiumkategóriás Michelin termék, a Pilot Sport 4 SUV is rendelkezik az úgynevezett bársonyos oldalfallal, hivatalos nevén a „Michelin Premium Touch Technology®” technológiával. A sportos prémium SUV-modellek nagy részére nagyméretű, alumíniumötvözetből készült felnik és keskeny oldalfalú abroncsok kerülnek, a Michelin Pilot Sport 4 SUV abroncsot pedig gyakorlatiassági és esztétikai megfontolásból peremvédővel is ellátták, hogy a járdaszegély melletti parkolás is biztonságos manőver lehessen.

A független abroncstesztek nagy nyertese

A Michelin Pilot Sport 4 SUV abroncs kategóriájának új referenciatermékévé vált - már most a legjobb terméknek számít. A német független tesztintézet, a TÜV SÜD vizsgálatai szerint a Michelin Pilot Sport 4 SUV több fontos teljesítménykategóriában is jobban teljesített a hat legnagyobb konkurens terméknél.

További információ: https://www.michelin.hu/autogumi/michelin-pilot-sport-4-suv

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: