DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Elektromobilitás és innováció: A Total úttörő kenőanyag termékcsaládja az elektromos és hibrid járművek számára

A Total megszilárdítja kulcspozícióját az elektromos közlekedés terén az elektromos és hibrid járművek számára létrehozott innovatív kenőanyag-fejlesztésével. A Csoport kutatás-fejlesztési csapatai munkájának köszönhetően ezek a termékek kifejezetten az új típusú motorok különböző alkatrészeinek hűtési és kenési igényeinek megfelelően fejlesztették ki, emellett biztosítják, hogy azok teljes élettartamuk alatt csúcsteljesítményt nyújtsanak.

Két új termékcsalád érhető el az autógyártók számára: a Total Quartz EV Fluid a személygépjármű járművekhez, a Total Rubia EV Fluid pedig az ipari és haszongépjárművekhez és elektromos buszokhoz.

fluid_electric_car_total_qu



Ezek a Total Lubricants által forgalmazott termékek csatlakoznak azokhoz a széleskörű elektromobilitási megoldásokhoz, melyeket a Total kínál a töltés, a tárolás és a flottamanagement terén.

„Büszkék vagyunk arra, hogy az átfogó kutatásaink révén olyan termékeket fejlesztettünk ki, amelyek összhangban vannak az elektromos mobilitás új igényeivel” – fejtette ki Philippe Charleux, a Total motorolajrészlegének felelős alelnöke. "A kenőanyagok még az előtt a járművekbe kerülnek, hogy azok elhagynák a gyárat, miután a csúcsteljesítményű anyagok teljes élettartamuk alatt elkísérik őket. A kenőolajak és speciális folyadékok minden ügyfelünk számára előnyösek: alkatrészgyártóknak, autógyártóknak, és a végfelhasználóknak egyaránt. Ez a projekt szemlélteti technikai kiválóságunkat, valamint innovációs és előrelátó képességünket, melyeket a fenntartható és teljesítőképes mobilitás érdekében ki is aknázunk.”

Az új műszaki követelményekre adott válaszként fejlesztették ki

Ezeket a termékcsaládokat úgy fejlesztették ki, hogy megoldást kínáljanak a nagy fordulatszámú motorokkal és sebességváltókkal kapcsolatos konkrét problémákra, valamint az elektromos akkumulátorok hőcseréjének szükségszerű szabályozására.

A Total kutatói négy olyan fő jellemzőre összpontosították a kutatási és fejlesztési kapacitásukat e folyadékok kapcsán, melyek bármely elektromos vagy hibrid jármű esetén történő felhasználás esetén szükségesek:

- dielektromos megoldások, amelyek elengedhetetlenek az elektromos áram használatakor

- kompatibilitás az új elektrifikációs alkatrészekkel, mely segít megakadályozni a réz tekercsek korrózióját az elektromos motorokban és megvédi azok polimer bevonatát

- az elektromos modellek esetén szükséges hőmérsékletkorlátozás megoldása: a jelentős gyorsításokkor vagy gyorstöltéskor termelődő hő gyors elvezetése, akkumulátorok hőháztartásának kezelése stb.

- hagyományos kenés a sebességváltók számára a mechanikus alkatrészek védelmére, az optimális súrlódási viszonyok fenntartására és a járművek hosszú távú hatékonyságának biztosítására

A Total és az elektromobilitás

A Total Lubricants kínálatában elérhető, az elektromos és hibrid járművek számára fejlesztett kenőolajcsalád összhangban van a TOTAL Klímastratégiájával és a Csoport azon törekvésével, hogy csökkentse az ügyfelei számára kínált energiatermékek ökológiai lábnyomát.

A Total és a leányvállalatainak jóvoltából már rendelkezésre álló elektromobilitási megoldások széles választéka mellett elérhető:

- A TOTAL töltőállomások hálózatán belüli töltőpontok területi hálózata, amely végül 1000 nagy teljesítményű (150 kW) töltőpontot foglal majd magába 300 töltőállomáson, 150 kilométerenként egész Nyugat-Európában

- Hozzáférés több tízezer nyilvános töltőponthoz Európa-szerte együttműködések révén, amelyeket a felhasználók számára kínálnak a TOTAL GR kártyán keresztül

- 10 000 nyilvános, a G2Mobility által kezelt töltőpont Franciaországban, melyek a helyi és regionális hatóságoknál, valamint a vállalkozások és a vállalatok telephelyein érhetők el

- Magánhasználatra szóló megoldások, elektromos töltési ajánlatokkal a Direct Energie-től és a Total Spring-től Franciaországban, valamint a Lampiris-től Belgiumban, villamosenergia-ellátási szolgáltatásaikkal összekapcsolva

A Total Lubricants-ről

A Total Lubricants világszerte vezető szerepet tölt be a kenőanyagok gyártásában és forgalmazásában, világszerte 41 termelési helyszínen és 150 országban több mint 5800 munkatárssal. A Total Lubricants innovatív, nagy teljesítményű és környezetbarát termékeket és szolgáltatásokat kínál a kutatásfejlesztési központ jóvoltából, ahol több mint 130 kutató dolgozik. A Total Lubricants nélkülözhetetlen társ az autóipari, ipari és tengeri piacokon.

www.lubricants.total.com

www.elf.com

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: