DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

400 000 LEGO kockából építettek Transportert

Két tapasztalt modellépítő elkészítette a világ vélhetően legnagyobb, LEGO-elemekből készült lakóautóját. A teljes méretű T2-t a Müncheni Szabadidő és Utazási Vásár során leplezték le.

„Vajon sikerül-e megcsinálni, vagy pedig kifogyunk az építőkockákból?” - ezt a nyugtalanító kérdést fogalmazta meg magának René Hoffmeister, aki egy, a világon a hivatalos” LEGO modellépítői” minősítéssel rendelkező 12 személy közül. A kérdésfeltevés egyértelműen jogos volt, miután neki és kollégájának, Pascal Lenhardnak csupán egy hat hetes időszak állt rendelkezésükre, hogy megkíséreljék felállítani a nagyratörő világrekordot. Ez a próbálkozás egy T2 lakóautó megépítését jelentette LEGO kockákból a Müncheni f.re.e. Szabadidő Vásár kezdetére, beleértve a felugró tetőt is. A modellépítő páros 3D-s számítógépes programok felhasználásával előre elkészített egy építési tervet. Ebből pontosan ki tudták kalkulálni a szükséges építőkockák számát. Az oldalfalak szilárdsága és az ablakok egy másik olyan különleges tényező volt, amit a tartós stabilitás érdekében pontosan ki kellett számítani. 

Brick_Camper(1)



Az építés zökkenőmentesen kezdődött, de amikor rájöttek, hogy a nagyon alapos, gondos tervezés ellenére is hiányzik a T2 ablakainak megépítéséhez szükséges 20 000 darab átlátszó építőkocka, és a kockakészletük minden figyelmeztetés, előrejelzés nélkül „kiapadt”, akkor a megjelölt határidő tartása okozott némi fejfájást a modellépítő szakembereknek. 

“Lényegében nekünk kilencnapos hetekre lett volna szükségünk”- emlékszik vissza Hoffmeister. „Miután ilyenek nem léteznek, az egyedüli lehetőség az éjszakai műszakok voltak.” Annak érdekében, hogy a kocsi összeépítésével a Müncheni f.re.e. Szabadidő Vásár kezdetére időben tudjanak végezni, Hoffmeister és Lenhard reggeltől éjszakáig LEGO kockáikkal „játszottak”., beleértve a hétvégeket is. a Az erőfeszítés nem volt hiába való, hiszen olyan egységeket is sikerült határidőre megoldani, mint a kempingezők körében olyan népszerű Westfalia felnyitható tető felszerelése, vagy a tolóajtó, ami műszakilag nagy kihívást jelentő feladat volt, és végül a belső szerelvények sem maradtak el. 

A méretek is lenyűgözőek: a LEGO lakóautó több, mint öt méter hosszú, 1.9 méter széles és közel 2 méter magas. Valójában a felnyitható tető kinyitásával a kempingautó nem kevesebb, mint három méterre magasodik!

Mindkét lakóautót meg lehet csodálni a Müncheni f.re.e. Szabadidő Vásár C5 csarnokában, a 103-as standon A Volkswagen Haszonjárművek „igazi” kemping autóit a B4 csarnokban mutatják be a Christl & Schowalter (100/101 stand) és a MAHAG (401/501 stand) kereskedelmi partnerek. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: