Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. augusztus 20. kedd
Autó

A Skoda Kamiq első rajzai

Két exkluzív dizájnrajzzal kínál először betekintést a Skoda új Kamiq modelljére. A nagyvárosi SUV-modell (City-SUV) robusztus fellépésével a cseh márka nagysikerű formai nyelvezetének folytatója, miközben új stílusjegyekkel is bővíti. Ezek közé tartoznak a Skoda modellen első ízben megjelenő, felülre helyezett nappali menetfénnyel kiegészített és két részre osztott fényszórók.

Elején a széles és függőleges állású hűtőrács hangsúlyozza az új Skoda Kamiq City-SUV erőteljes és magabiztos fellépését, amely a márka SUV formai nyelvezetének jellegzetes elemeként kettős lamellázattal készül, felül pedig a motorházfedél karakteres vonalvezetéséhez csatlakozik. A markáns tornádóvonal vizuálisan megnyújtja az autót és tökéletes harmóniában áll a dinamikus tetőívvel. Az újdonság terepes karakterét ezüstszínű, robusztus első légterelője is kiemeli. Az orrkialakítás különlegességei a Skoda-modellen első ízben megjelenő, új tervezésű és kétrészes LED-fényszórók, amelyekben a nappali menetfény ezúttal a főfényszóró felett húzódó csík formájában jelenik meg. A Kamiq mindemellett az első Skoda-modellként kínál elöl és hátul is dinamikus irányjelzőket. A fényszórók kristályhatású üveggel és LED-egységekkel erősítik az igényes összhatást.

190130-first-sketches-of-the-skoda-kamiq-outlook-of-the-new-city-suv-1_small

Amint Oliver Stefani, a Skoda Design vezetője kiemelte: „Új Kamiq City-SUV modellünkön a fényszórók teljesen újszerű elrendezését alkalmaztuk. A Skoda-modellen első ízben megjelenő, felülre helyezett nappali menetfénnyel kiformált és osztott világítótestek egyedi fellépést kölcsönöznek a Kamiq számára, miközben nagysikerű SUV formai nyelvezetünk egy másfajta interpretációját képviselik.”

190206-skoda-kamiq-interior_small

Kiegyensúlyozott arányok és időtlen formavilág

A magas és masszív hatást keltő motorházfedél az oldalnézetnek is fontos eleme, ahol megnövelt szabadmagasság, nagyméretű kerekek és diffúzorelem hangsúlyozzák a Skoda Kamiq erőteljes formáit. Kiegyensúlyozott arányok, letisztult felületek és modern, egyben időtlen formavilág emelik ki dinamikus és sportos fellépését, a tekintetet vonzó és letisztult rajzolatú farkialakítást pedig a Skoda jellegzetes fénygrafikája C-alakzatának újszerű interpretációja és – akárcsak elöl – a világítóegységek kristályhatású formai elemei jellemzik. A crossover-újdonság Európában a Skoda első SUV-modelljeként hordoz a jól ismert márkaembléma helyett immár „Skoda” feliratot csomagtérajtaján.

Az új Skoda Kamiq a 2019. március 5. és 17. között rendezett Genfi Autószalonon tartja világpremierjét.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?