DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

A Nissan bejelenti az új LEAF 3.ZERO modelleket

A Nissan megerősítette, hogy a rendkívül sikeres LEAF elektromos autó tovább fejlődik és érkezik a LEAF 3.ZERO két változata. Ez az új ajánlat még több vásárló számára teheti vonzóvá az elektromos járműveket. Mindkét modell 2019. január 9-től rendelhető.

A Nissan elektromos járművei rekordévet tudhatnak maguk mögött. A LEAF 3.ZERO változattal most egy 8 hüvelykes infotainment képernyő érkezik Európa legnépszerűbb elektromos járművébe, amely további kapcsolódási szolgáltatásokat és utcaszintű navigációt is kínál. A LEAF 3.ZERO európai értékesítésének indulásakor elérhetővé válik a vadonatúj és továbbfejlesztett NissanConnect EV alkalmazás is. 

A LEAF 3.ZERO ugyanazzal a 40 kWh-s akkumulátor érkezik, amely már 2018-ban is nagy sikereket ért el. Új karosszériaszínek és kéttónusú színkombinációk bővítik a palettát (piros karosszéria fekete tetővel, illetve kék karosszéria fekete tetővel). Az ügyfelek már most is leadhatják rendelésüket a LEAF 3.ZERO-ra.

preview-928x522



Január 9-től az összes európai piacon rendelhető lesz a Nissan LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition változat is. A Limited Edition változat – amelyből mindössze 5000 példány készül Európa számára – nagyobb teljesítménnyel érkezik: akár 160 kW (215 LE) leadására is képes, illetve hosszabb hatótávot kínál, így a várakozások szerint akár 385 km-t is megtehet majd egyetlen töltéssel.

A Nissan LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition-t Japánban mutatták be, és ezen a héten megtekinthető az Egyesült Államokban, Nevada államban, Las Vegasban megrendezett Consumer Electronics Show (CES) kiállításon. A Nissan LEAF 3.ZERO és a Nissan LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition is rendkívül vonzó ajánlatot képviselnek, és lehetővé teszik, hogy a LEAF megőrizze helyzetét, mint a Nissan Intelligent Mobility jövőkép ikonja.

A Nissan LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition lelke az Intelligens Teljesítmény-technológiával felvértezett akkumulátor. 25%-kal nagyobb az energiasűrűsége, és 55%-kal nőtt energiatároló-kapacitása. Az innovatív tervezésnek és okos mérnöki megoldásoknak köszönhetően a nagyobb teljesítményű akkumulátor immár 288 cellát tartalmaz, szemben a 40 kWh-s változat 192 cellájával.

A LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition 62 kWh-s akkumulátora 40%-kal nagyobb hatótávot kínál, mint a 40 kWh-s akkumulátorral szerelt LEAF 3.ZERO változat. Ez hasonló használat esetén további 100 km hatótávot jelenet, jól illusztrálva a LEAF fejlődését.

A LEAF 3.ZERO modellek megkaják az e-Pedál- és a ProPILOT-technológiákat is. Ezek a nagy népszerűségnek örvendő intelligens technológiák átalakítják a vezetés élményét.

Az e-Pedál a vezetés eddig ismeretlen élményét hozza el, hiszen a vezető mindössze egyetlen pedál használatával gyorsíthatja, lassíthatja és állíthatja meg a járművet. Ennek az eredménye a zökkenőmentes, kifinomult vezetési élmény, illetve a jármű feletti maximális uralom élménye a pedál visszajelzésének köszönhetően.

A ProPILOT egy fejlett vezetéstámogató rendszer, amely egysávos autópályás vezetés során használható. A vezető teljes figyelmét és a kezek kormányon tartását igénylő rendszer képes az autó megállítására és a vezetés folytatására, illetve arra is, hogy a sáv közepén tartsa az autót nagy sebességű haladásnál és alacsonyabb sebességű, feltorlódott forgalomban is. A technológiának köszönhetően kevésbé fárasztó a vezetés és kisebb az azzal járó stressz, így a vezető magabiztosabb lehet a volán mögött.

Hogy egyedülálló magabiztossággal ruházzák fel az ügyfeleket, a Nissan LEAF 3.ZERO-hoz és a Nissan LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition-höz is ugyanaz a 8 éves / 160 000 km-es Nissan kapacitásgarancia jár, amelyet az ügyfelek már megszokhattak a LEAF többi változatánál.

preview-928x522 (1)

A Nissan LEAF 3.ZERO bevezetése egy olyan évet követően történik, amely sikereket hozott a Nissan elektromos járművei számára – különösen az új LEAF teljesített kimagaslóan. 2018-ban az új Nissan LEAF volt a legkeresettebb elektromos jármű Európában, és az egész kontinensen 40 000 darab talált belőle gazdára. Továbbra is a LEAF a világ legnagyobb számban eladott elektromos járműve, hiszen az eredeti változat 2010-es bevezetése óta több mint 380 000 példány talált gazdára világszerte.

Magyarországon 627 darab forgalombahelyezéssel zárta az évet és 2018. decemberében a jubileumi 1 000 darabos eladást is elérte a LEAF hazai történetében. Összesen 1 055 db Nissan LEAF tulajdonos választotta a tisztán elektromos autózást 2013 óta.

Gareth Dunsmore, a Nissan Europe elektromos járművekért és összekapcsolt szolgáltatásokért felelős vezetője ennek kapcsán elmondta: „A Nissan LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition tovább növeli a LEAF modellcsalád vonzerejét, hiszen további hatótávval ruházza fel ezt a díjnyertes közlekedési megoldást, amely nagyszerű társ a vezetésben és a mindennapi életben is.

„Az ügyfelek kimagasló elégedettséggel reagáltak a tavaly bevezetett új Nissan LEAF-re. A termék erejét jól példázza, hogy az elektromos járművek folyamatosan növekvő piacán 2018-ban is a LEAF maradt Európa legnépszerűbb elektromos járműve. Reményeink szerint a LEAF 3.ZERO modellek segítenek fenntartani 2019-ben is ezt az egyedülálló növekedést.”

A LEAF 3.ZERO kezdőára 12 390 000 HUF, míg LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition 14 300 000 HUF ártól érhető el. Mindkét különleges változat rendkívül jól felszerelt.

Azok az magyar ügyfelek, akik szeretnék megrendelni valamelyik modellt, online jelezhetik érdeklődésüket 2019. január 9-étől, vagy ellátogathatnak a Nissan összes magyarországi márkakereskedésének valamelyikébe.

A LEAF 3.ZERO első példányainak kiszállítása várhatóan 2019. májusában kezdődik, míg a Nissan LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition első példányai 2019 nyarán érkeznek meg az ügyfelekhez.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: