Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. május 21. kedd
Autó

Ilyen lesz a Skoda Scala utastere

Egy héttel Tel Aviv-i világpremierje előtt a Skoda bemutatja a Skoda Scala utasterének első fotóit. A cseh márka újszerű beltérkoncepciója a Skoda Vision RS tanulmány formatervezési irányvonalát követi, amelynek érzelmekben gazdag dizájnja a Scala révén ölthet elsőként formát sorozatgyártású modellben, az érzelmek és az ergonómia a márkára jellemző együttesét alkotva. Meghatározó elemei a magasra, a vezető látóterébe helyezett központi képernyő és a teljes egészében új fejlesztésű műszerfal.

Amint Norbert Weber, a Skoda Auto beltér-formatervezésének vezetője kiemelte: „A Skoda Scala az első sorozatgyártású modell, amelyben már új beltér-koncepciónkat valósítottuk meg, ahol új színekkel és anyagokkal még modernebb dizájnnyelvezetet alkalmaztunk. E koncepció a Scala sorozattal tartott premierje a Skoda új márkaegyéniségének bemutatkozása is egyben, amely egyszerre érzelemdús és funkcionális.”

A Skoda Scala utastérkoncepciójának középpontjában a képernyő áll, amely akár 9,2 col képátlójával a legnagyobb e piaci szegmensben, s a vezető, illetve az első utas számára egyaránt jól látható. A szabadon álló központi képernyőt a motorházfedél érzelmekben gazdag vonalvezetésére rímelő karaktervonal szegélyezi, amely a monitor alatti szakaszán ergonomikus kéztámaszként is szolgál az érintőképernyő kezelése során.

181129-scala-interior-1_small

A légkondicionáló berendezés a középkonzolon elhelyezett kezelőelemei, valamint az automatikus motorleállítás és -indítás rendszere (Start-Stop System), a menetprofilválasztás (Driving Mode Select) és a parkolási asszisztens (Park Assist) gombjai szintén jól elérhetők közvetlenül a sebességváltókarról. A szélső légbefúvó nyílások egészen az ajtókárpitokig húzódva szélesítik vizuálisan az utasteret, illetve erősítik tovább az eleve tágas térérzetet.

A műszerfal és az első ajtókárpitok igényes, puha habbevonatát új, speciális szemcsézetű felületek borítják, amely kristályhatású struktúrát idézve a jövőben a ŠKODA márka stílusának meghatározó elemévé lépnek elő.

A Skoda Scala december 6-án, Tel Avivban (Izrael) tartja világpremierjét, amelyről a Skoda Storyboard oldalán, illetve különböző közösségimédia-csatornákon élő közvetítés is látható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?