DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Michelisz Norbert i30 N Limited edition

Különleges limitált szériát dob piacra a Hyundai hazai importőre, az i30 N modellből, melyet a márka hazai nagykövete, Michelisz Norbert ihletett. A WTRC idei szezonjában is sikeresen versenyző, hazánkban és nemzetközi szinten is méltán elismert autóversenyző ezúttal egy egyedi megjelenésű, sorszámozott kiadás névadójaként működött együtt a márka hazai képviseletével.

A limitált széria iránt máris különlegesen nagy az érdeklődés a hivatalos márkakereskedésekben országszerte. „Különleges élmény számomra is, hogy a nevemmel fémjelzett, és dekorált egyedi széria darabjai futhatnak majd a magyar utakon. Ilyen együttműködésben eddig még nem vettem részt, de nagyon tetszett az ötlet és a megvalósítás is.” – árulta el Michelisz Norbert. A vásárlók a későbbiekben vezetéstechnikai tréningen, és közönségtalálkozón is eltölthetnek néhány órát Norberttel, így hamisítatlan vezetési élményt is kapnak a megvásárolt autó mellé.

„Büszkeséggel tölt el, hogy Michelisz Norbival dolgozhatunk együtt, nála hitelesebb, és profibb márkanagykövetet nehezen tudnék elképzelni. Norbi nem csak a versenyeken, hanem a hétköznapokban is kiváló hírvivője a márkának. Nem pusztán profizmusa, és hitelessége, de személyisége és a hozzáállása is meggyőzött arról, hogy a jövőben is vele szeretnénk folytatni a megkezdett közös munkát.” – tette hozzá Kovács Pál, a Hyundai Holding Hungary Kft. Ügyvezető igazgatója.

Van az a Michelisz Norbert, aki a versenypályán azért tapossa tövig a Hyundai gázpedálját, hogy a túraautó-világbajnokságon idén is sikeresen szerepeljen. Meg van az a Michelisz Norbert, aki a közutakon Hyundait vezetve a praktikumra fókuszál kétgyermekes családapaként.

„Év elején azért írtam alá a Hyundaihoz, mert hittem benne, hogy az i30 N TCR lesz a legjobb autó. Precíz tervezés eredménye, hogy most a WTCR első hat helyezettjéből négy Hyundai volán mögött ül – Michelisz Norbert. – Ha eltekintünk a teljesítmény-kiegyenlítő rendszertől, egyértelmű, hogy a Hyundai a legerősebb a pályán, és ez hosszú távon az eredményekben is realizálódik. Meglepetés lenne, ha nem ez a márka adná az idei bajnokot.”

Michelisz Norbert egy éve már a pályán kívül is Hyundai-t vezet, a közutakon egy Santa Fe volánja mögött tűnik fel. Családapaként más szempontokra figyel, mint versenyzőként. „Két gyermekkel a fedélzeten jó nagy helyre van szükségünk. Babakocsi, pelenka, rengeteg táska… A Santa Fe-ben kényelmesen elférünk, ráadásul nem is kényes a belső tér – mesélte hozzáfűzve, hogy egy 6,5 órás horvátországi utat sem éreztek megterhelőnek benne.

Aztán egy meglepő dolog is kiderült! Ki hinné, hogy egy sikeres autóversenyzőnek is lehetnek félelmei a parkolás miatt? „Mivel nagyobb autóról van szó először, amikor szűkebb helyre kellett volna beállnom, inkább tovább keresgéltem… De hamar rájöttem, hogy a Santa Fe egyik nagy erénye a kiváló fordulékonysága, így normál személyautó méretű helyekre is könnyedén beállok vele. Most már elsőre, simán” – mosolyodott el.

Kedvenc funkciója az autón az elektromosan nyíló csomagtartó. „Elég ha a kulcs a zsebemben van, és ahogy odaállok a csomagtartóhoz, automatikusan nyílik. Korábban ezt szemfényvesztésnek gondoltam, de amikor gyerekkel és cuccokkal van tele a kezem, jól jön, hogy nem kell a kulccsal babrálnom. Talán csak egyvalaki elégedettebb az autóval nálam: a feleségem, Johanna” – vallotta be Norbi. Az új Santa Fe már rendelhető a legmodernebb technológiákkal felszerelve. Részletek a www.hyundai.hu weboldalon.

A Hyundai N szériájának küldetése, hogy a márka autósportban szerzett tapasztalatait ötvözze a nagy teljesítményű országúti gépkocsik fejlesztésének eredményeivel. Ennek köszönhetően hamarosan az i30 mellett több másik modellből is magyarországi forgalomba kerül az N-szériás, azaz sportos változat. Minőségükre a Hyundai Motorsport kiemelkedő versenyeredményei jelentik a garanciát.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: