DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Bejárta Közép-Európát a Beatrice turnéja

40. jubileum, 70 koncert és több mint 27.000 megtett kilométer – röviden és tömören így foglalható össze Nagy Feró és a Beatrice idei turnéja. A jubileumi koncertsorozat április 7-én kezdődött a Papp László Sportarénában, és november 16-án zárul Siófokon. A bő fél év során az együttes bejárta szinte egész Közép-Európát, és minden helyszínen átlagban 2.000 – 3.000 rajongónak nyújtottak felejthetetlen koncertélményt.

„Alig volt szabad napunk a turné ideje alatt, de ennek mi csak örülünk” – mesélte Nagy Feró. „Több mint 27.000 kilométert tettünk így meg. A hazai koncertek mellett megjártuk Erdélyt, Szerbiát, Szlovákiát, sőt, még Stuttgartot és Zürichet is. Ez utóbbiakat repülőgéppel is megközelíthettük volna, de mi inkább az autót választottuk helyette. Sokkal kényelmesebb, rugalmasabb volt, mind együtt lehettünk és sose kellett visszafognunk magunkat. A biztonságos utazáshoz a Duna Autó biztosított számunkra turnébuszokat a bérautó parkjából: egy személyszállítót az együttes tagjainak és egy kisteherautót a hangszerek és felszerelés szállítására. Ráadásul ezek az autók olyan menőn néztek ki, hogy voltak, akik nem is velem, hanem inkább a backstage-ben álló, felmatricázott buszokkal fotózkodtak” – tette hozzá nevetve a frontember.

Kulcsátadás - Markó Zoltán, a Duna Autó Zrt. kereskedelmi igazgatója, Nagy Feró és Simon Péter, a Dona Autó Zrt. műszaki igazgatója



Feró olyannyira meg volt elégedve a Duna Autó szolgáltatásaival, hogy arca lett a „Nekünk az autó bizalmi kérdés” kampánynak is. „Nekem az autó bizalmi kérdés. A turné alatt ezekben a buszokban laktunk, ezért különösen fontos számunkra is, hogy szakértő kezekben legyenek. A Duna Autó a karbantartástól az autópálya-matrica vásárlásig mindent elvégzett helyettünk, nekünk csak tankolnunk és vezetnünk kellett. A balesetmentes, biztonságos célba érkezés így garantálva volt a technika részéről.”

IMG_5284

Habár a turnénak vége, a munka így sem állt le a Beatricénél. Az elmúlt időszakban 6 új dalt alkottak, amelyek premierjét készítik elő, a nagyközönség pedig majd az együttes zenei csatornáján hallhatja őket. Emellett már készül az Arénás koncertfelvétel, az Újszínház pedig továbbra is játssza a Ricse, Ricse, Beatrice című musicalt, Nagy Feró közreműködésével.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: