DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Los Angelesben leplezik le az új Toyota Priust

Mára a környezetbarát, a városi forgalom során akár 50-70%-ban tisztán elektromos üzemmódban, károsanyagkibocsátás és fogyasztás mentesen közlekedő hibrid elektromos autók megkerülhetetlenek lettek, idén évi közel 4 millió darabbal ők adják majd az alternatív hajtású azaz zöld autók 80%-át.

Több, mint két évtizeddel ezelőtt, 1997-ben a világ első hibrid elektromos autója, a Toyota Prius bemutatásakor ugyanakkor kevesen fogadtak volna erre, a mára széles körben meggyökerezett környezettudatos gondolkodás előhírnökeként legendás modell azonban új irányba terelte az egész autóipart, és ezáltal a világot. A Toyota Prius legújabb generációját az idei Los Angeles-i Autószalonon láthatja először a nagyközönség.

Toyota_Prius_2019



Az első Prius leleplezése óta eltelt két évtizedben a ma a legnépszerűbb és legélhetőbb zöld hajtásnak tartott  hibrid elektromos technológiát jegyző Toyota és Lexus már több, mint 12 millió környezetbarát hibrid autót értékesített világszerte. Várhatóan csak idén több, mint 1,5 millió hibrid elektromos Toyota és Lexus talál majd gazdára (ezzel a japán gyártó toronymagasan a világ legzöldebb autógyártója), ami nem is csoda: a két márka jegyzi a piac legszélesebb, Európában 20, világszerte 36 modellből álló hibrid elektromos modellportfólióját, amely a városi kisautó Toyota Yaristól a Lexus LC szupersportkupéig minden szegmenst lefed.

A Toyota Prius ugyanakkor megmaradt a hibrid elektromos hajtás és a környezettudatos autózás szinonimájának, egyfajta ikonikus autónak és szimbólumnak, éppen ezért nagy várakozás övezi a legújabb generáció leleplezését, amelyre 28-án, ottani idő szerint 11:05 órakor, a 2018-as Los Angeles Autószalonon kerül majd sor, az esemény pedig élőben is követhető lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: