DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Detroitban debütál a vadonatúj Toyota Supra

A Toyota bejelentette, hogy a várva várt, 17 év után újjászülető sportautó legenda, a Supra utcai változata a január 14-17. között Detroitban megrendezett Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalon (NAIAS) tartja majd premierjét.

Bár a rendkívüli sportautó hagyományokat ápoló Toyota 2002-ben felhagyott legendás spotkocsi-zászlóshajója, a Supra gyártásával, az autó az év elején a "GR Supra Racing Concept" tanulmányautó képében újra feltűnt a 88. Genfi Autószalonon, bizonyítva a Celica, a GT86 és a Yaris GRMN sportmodelleket is jegyző japán gyártó szándékát, hogy a Supra visszatérésére. 

2019-toyota-supra-debutal



Az új Supra prototípusát álcázó fóliával takarva idén már több ízben is megcsodálhatták a rajongók. Júliusban az Egyesült Királyságban megrendezett Goodwood Festival of Speed teremtett alkalmat a prototípus nemzetközi bemutatkozására, nemrégiben pedig a Supra is részt vett a nürburgringi VLN Hosszútávú Bajnokság 9. futamán, a fejlesztési folyamat részeként teljesítve a versenytávot. A Toyota tervei szerint az új Supra világszerte a 2019-es év első felében jelenik majd meg a piacokon, Európába és így hazánkba az év második felében érkezhet meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: