DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Elrajtolt a BBC TopGear magyar kiadása

Bemutatták a BBC TopGear autós magazin magyar nyelvű változatát, ami a hazai autó- és motorsport rajongók igényeire lett szabva.

Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója a szerdai bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón elmondta, bízik abban, hogy az újság nagy sikernek fog örvendeni a magyar olvasók körében.  „Annak ellenére, hogy azt látjuk, az újságpiac ezen a területén is nagy a tülekedés, igyekszünk úgy szerkeszteni a lapot, hogy az újdonságot, sajátos életérzést adjon át olvasóinknak a fantasztikus autók bemutatásán és exkluzív anyagain keresztül.”

Boros Jenő, a BBC TopGear magyar kiadásának főszerkesztője hasonlóan jellemezte az újonnan indult lap célját, mondván, szeretnének olyan lapot adni a közönség kezébe, amely valami egyedit tud nyújtani.

„Az eredeti kiadáshoz olyan anyagokat tettünk hozzá, amik közelebb állnak a magyar autó- és motorsport szurkolókhoz. Így többek közt megemlékezünk a közelmúltban elhunyt Finta Lászlóról, a legendás Ikarus autóbuszok formatervezőjéről. Továbbá egy több oldalas, Michelisz Norberttel készült exkluzív interjút is közöltünk. A BBC-s háttérnek köszönhetően pedig olyan autókat mutatunk be, amiket még a nagyobb, nyugat-európai kiadók sem próbálhattak ki” – mutatta be Boros Jenő a magazin tartalmát.

Borisz McLaren 1 small



Amint kiderült, a magyar kiadvány egyik különlegességét, az a Motorblokk című rovat adja majd, ami hiányzik az angol verzióból. Kocsis András Sándor ezt azzal magyarázta, hogy „Magyarországon egyre nagyobb az érdeklődés a motorok iránt, ezért az eredeti kiadástól eltérően mi ezt a kategóriát is szerettük volna belefoglalni.”

A folyóirat mellett a Kossuth Kiadó jelentette meg Jenson Button: Féktelenül című könyvet is, amelyben az egykori Forma-1-es pilóta őszintén és kendőzetlenül beszél a száguldó cirkusz világáról, a kulisszák mögött zajló intrikákról, a műszaki háttérről és életének olyan eseményeiről, amelyekről eddig a nyilvánosság előtt nem mesélt.

A több mint 100 oldalas BBC TopGear szeptember 26-tól kapható a magyar standokon. Induló ára 990 Ft, míg az októberben megjelenő következő szám 1270 forintba kerül majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: