DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Bemutatta Prototype 10 tanulmányát az Infiniti

Az INFINITI Prototype 10 tanulmány a múlt és a jövő között teremt hidat azzal, hogy klasszikus speedsterként, de már egy elektromos kor gyermekeként született. A 2018-as Pebble Beach Concours d’Elegance keretében leleplezett modell az INFINITI kreatív és ambiciózus terveinek fizikai megtestesítője.

A technológiai innovációt kiemelt helyen kezelő márkaként az elektromos hajtás a következő magától értetődő előrelépést jelenti az INFINITI számára. 2021-től minden új INFINITI modellben lesz elektromos hajtás a még kimagaslóbb teljesítmény érdekében. A Prototype 10 betekintést enged a márka terveibe, amelyek a vezetési élmény, a lenyűgöző menetteljesítmények és a magabiztos hatótáv egyesítéséről szólnak.

Prototype 10 4_resize



A 2017-es Pebble Beach Concours d’Elegance-on leleplezett úttörő Prototype 9 koncepció után az INIFINITI ezúttal is a múltból merített ihletett a vállalat jövőjének előrevetítéséhez. A márka formatervezői által megálmodott vízió a korai kaliforniai speedsterek legszebb hagyományait eleveníti fel, modern köntösbe ültetve minden idők egyik legikonikusabb autókialakítását.

Prototype 10 2_resize

Ez az első projekt, amely Karim Habib, az INFINITI új formatervezési igazgatójának irányítása alatt született, és a márka jövőbeli formanyelvét szemlélteti. A Prototype 10 igazi földkörüli együttműködés eredményeképp jött létre: a munkát a márka japán formatervezési központja is felügyelte, a modell digitálisan az Egyesült Királyságban jött létre, majd a kaliforniai San Diegóban készült el.

Prototype 10 3_resize

Az új koncepció előrelátó gondolkodásmódja, letisztult esztétikája a jelenlegi modellek formanyelvének természetes továbbgondolásaként jött létre, az INFINITI Q Inspiration és Prototype 9 tanulmányok újításait ötvözve. A monoposto, vagyis együléses belső tér a márka vezetőközpontú beállítottságát helyezi az előtérbe, miközben szemlélteti az új, flexibilis lehetőségeket, amelyeket az elektromos hajtásláncok és a rugalmas platformok biztosítanak.

Prototype 10 1_resize

„Mindannyian heves érzelmekkel viseltetünk a roadster és a speedster modellek irányába. És legalább ennyire lelkesedünk az elektromos hajtásban rejlő lehetőségekkel és az autózás jövőjével kapcsolatban – a merész speedster tökéletes tanulmány formatervezőink számára, amely lehetővé teszi a jövő izgalmas aspektusainak felvázolását,” tette hozzá Roland Kureger, az INFINITI vezetője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: