DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Goodwoodban ünnepel a Lexus

A környezetbarát hibrid elektromos autói mellett nagyteljesítményű spormodelljeiről ismert japán prémium autó márka, a Lexus, idén nyáron ünnepli sikeres ‘F’ sportmárkájának 10. születésnapját, és ebből az alkalomból lehetővé teszi a rajongók számára, hogy testközelből tapasztalják meg a gyártó híres sportmodelljeinek sebességét és elképesztő hangzását. A jeles évforduló megünneplésére pedig mi sem szolgálhatna jobb helyszínül, mint az európai autósport kedvelők és úgy általában a benzingőz megszállottak Mekkájának is tekintett, jövő csütörtök és vasárnap között megrendezésre kerülő 2018-as Goodwood Festival of Speed.

A 423 lóerős, V8-as IS F-től kezdve a legendás LFA szupersportkocsin át a 477 lóerős RC F kupéig és GS F szedánig a Lexus F-modellek mindig is a Lexus által kínált teljesítmény és élmény csúcspontját testesítették meg. Az ünnepségsorozat első állomása a Goodwoodi Sebességfesztivál, ahol Scott Pruett, Daytona ötszörös bajnoka és az LFA projekt fejlesztőpilótája az amerikai IMSA Weathertech sportautó-bajnokság és az európai Blancpain GT szériában egyaránt győzedelmes Lexus RC F GT3 versenyautóval áll rajthoz.

Lexus_Goodwood_resize



Scott a 3GT versenyautó amerikai kivitelét, egy jellegzetes kék-króm megjelenésű kupét vezeti. A legendás amerikai pilóta oldalán az a brit Jack Hawksworth is feltűnik, aki jelenleg a 3GT Racing színeiben RC F GT3-mal versenyez az IMSA szériában. Jack egy egyedi 'F' fényezésű, verseny-specifikációjú RC F Cup modell volánja mögül köszönti születésnapján a márkát. Abbie Eaton, a The Grand Tour televíziós program tesztpilótája is nekivág a híres emelkedőnek, méghozzá az ikonikus Lexus LFA egy példányával. Az utoljára az LFA modellen alkalmazott, exkluzív Mercury-szürke fényezésű, szemkápráztató Blue Carbon belső kivitelű, új RC F 10th Anniversary modell a First Glance boxutcában tartja premierjét. A 2018-as Goodwoodi Sebességfesztiválra július 12-15. között, csütörtöktől, vasárnapig kerül sor a Goodwood-házban, az angliai Nyugat-Sussex megyében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: