DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Magyar olimpikonok szolgálatában a Toyota

Az olimpiai és paralimpiai játékok világszintű mobilitási partnereként és a Magyar Olimpiai Bizottság platina fokozatú támogatójaként a környezetbarát hibrid elektromos modelljeiről ismert Toyota az olyan, olimpia szellemisége előtt tisztelgő globális megmozdulások mellett, mint az inspiráló ’Vágj bele a lehetetlenbe’ elnevezésű kampány, a magyar olimpikonok közvetlen támogatásából is kiveszi a részét: az autógyártó és a MOB bejelentette, hogy a Toyota 15 hazai sportoló tokiói olimpiára való felkészülését segíti egy-egy hibrid elektromos Toyota C-HR rendelkezésre bocsátásával.

A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójaként ismert, a társadalmi felelősségvállalás számos területén aktív Toyota 2016-ban nyolc évre szóló együttműködési megállapodást kötött a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal (NPB), 2017-ben pedig a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) platina fokozatú támogatója lett, járművekkel, mobilitási szolgáltatásokkal és megoldásokkal segítve az ötkarikás mozgalmat. Ennek az együttműködésnek a jegyében jelentette most be a MOB és a prémium márkájával, a Lexus-szal együtt a hazai környezetbarát hibrid elektromos értékesítések négyötödét jegyző Toyota, hogy a 2020-as tokiói olimpiára való felkészülésük támogatására 15 magyar olimpiai kerettag sportoló kap használatra egy-egy hibrid Toyota C-HR-t. Az ünnepélyes átadón, amelyre május 8-án, a Nagytétényi Kastélymúzeumban került sor, 10 magyar olimpikon vehette át új hibrid elektromos autóját, a további 5 támogatott olimpikon nevével kapcsolatban a MOB és a Toyota későbbi időpontban ígért tájékoztatást. Az eseményen részt vett Kulcsár Krisztián MOB-elnök és Vékássy Bálint főtitkár is.

Toyota_MOB_egyuttmukodes_17



„A MOB célja, hogy az olimpiai mozgalom támogatói minél szélesebb körben nyújtsanak szolgáltatásokat az ötkarikás játékokra készülő sportolóknak. Ennek egyik jó példája az utazásuk elősegítése, amiben a Toyota kiváló partnere a Magyar Olimpiai Bizottságnak. Az innovatív megoldásokkal ellátott, korszerű, biztonságos, környezetbarát gépjárművek biztosan jó kiszolgálói lesznek a tokiói olimpiai kerettagok mindennapjainak. Hamarosan kezdődik a kvalifikációs időszak, bízunk benne, hogy a sportolók eredményei rászolgálnak a hosszú távú együttműködésre is.” – fogalmaz Vékássy Bálint, a MOB főtitkára.

Toyota_MOB_egyuttmukodes_12

Az esemény keretében az alábbi ígéretes magyar olimpikonok vehették át környezetbarát hibrid elektromos Toyota C-HR-jüket:

- Gyurátz Réka (atlétika)

- Halász Bence (atlétika)

- Lőrincz Viktor (birkózás)

- Barka Emese (birkózás)

- Gercsák Szabina (judo)

- Cirjenics Miklós (judo)

- Lucz Dóra (kajak-kenu)

- Molnár Péter (kajak-kenu)

- Kasza Róbert (öttusa)

- Kardos Botond (torna)

„Az olimpiai és paralimpiai mozgalom támogatójaként mindennél többre tartjuk az emberi mozgás csúcsteljesítményeit. Ezek a sportolók újra és újra emlékezetünkbe idézik, hogy szenvedéllyel és kitartással nem létezik elérhetetlen cél. Mindent megteszünk az emberekben rejlő lehetőségek felszabadításáért, ezért is vagyunk hihetetlenül büszkék arra, hogy a NOB világszintű mobilitási partnere, és a MOB platina fokozatú támogatója lehetünk. Az olimpia az emberi mozgás legnagyszerűbb, világra szóló ünnepe. Itt tapasztalhatjuk meg a sport igazi erejét: az erőt, ami kihívások elé állít, ösztönöz és – ami a legfontosabb – egyesít minket.” - fogalmaz László Richárd, a Toyota Central Europe magyarországi divíziójának igazgatója.

„Az olimpikonok ember feletti teljesítménye milliók számára szolgál inspirációul világszerte és hazánkban, hogy hagyják maguk mögött a lehetetlent, és tegyenek meg mindent álmaik eléréséért, függetlenül attól, milyen körülmények között élnek és készülnek fel. Atlétáink minden eredménye számunkra is győzelmet jelent: végtelenül lelkesít bennünket, ahogy fáradhatatlanul küzdenek, hogy valamennyi akadályt legyőzve valóra váltsák azt, ami elképzelhetetlennek tűnik. Ez előtt a szellemiség előtt tiszteleg a Toyota globális ’Vágj bele a lehetetlenbe’ elnevezésű kampánya, és ez előtt hajtunk fejet mi is azzal, hogy 15 hazai olimpikon reménység felkészülését támogatjuk a környezetbarát hibrid C-HR modellek rendelkezésre bocsátásával. Az olimpiai mozgalom és a magyar olimpikonok számos lelkesítő és motiváló történettel gazdagítottak bennünket az elmúlt évtizedekben – elég, ha csak a legutóbbi váratlan téli olimpiai sikerekre gondolunk – bízunk benne, hogy a most támogatott sportolóknak lehetőségük lesz hasonlóakkal szolgálni a jövőben.”- teszi hozzá László Richárd.

Toyota_MOB_egyuttmukodes_8

A Magyarország történetének legnagyobb egészségvédelmi szűrőprogramját is támogató, a környezetbarát, a városi közlekedés során akár 50-70%-ban tisztán elektromos üzemmódban, károsanyagkibocsátás- és fogyasztásmentesen közlekedő hibrid elektromos autók értékesítéseit toronymagasan vezető Toyota említett ’Vágj bele a lehetetlenbe!’ elnevezésű kampánya olimpikonok, paralimpikonok és hétköznapi sportolók történeteit osztja meg az emberekkel: történeteket a kitartásról, a kemény munkáról és a céltudatosságról. A kampány hűen tükrözi a Toyota hosszú távú elkötelezettségét egy befogadóbb és fenntarthatóbb társadalom megteremtésére, ahol a megfelelő eltökéltséggel – és a Toyota technológiáinak segítségével – mindenki megvalósíthatja álmait. A több médiafelületen is futó globális kampány két kreatívjának alapgondolata az emberi szellemet tápláló “inspiráció”, ami megteremti a “bizonyítékot”, például a Toyota ötleteit, amelyek segítik az emberek szabad mozgását. A kampány szellemiségét az alábbi linken megtekinthető videó mutatja be:

 

Néhány Toyota C-HR-t kapott olimpikon személyes gondolatokat is megosztott a támogatás kapcsán, az alábbiakban az ő szavaik olvashatóak.

Gercsák Szabina: „Nagyon szeretek vezetni. Otthon van is egy autóm, amit nem szívesen hagyok el, de ezért a Toyotáért bármit elhagynék! Nagyon örülök neki, hogy részese lehetek egy ilyen programnak, és hogy gondolt rám a szövetség és a MOB. Nagyon nagy élmény volt egy ilyen különleges helyen átvenni egy ilyen szép autót.”

Barka Emese: „Nem mondanám az autók szerelmesének magam, viszont nagyon örültem, amikor kiderült, hogy beválasztottak azok közé a sportolók közé, akik ilyen lehetőséget kapnak. Nekem ez egy nagyon nagy segítség lesz, hiszen rengeteget utazok edzésről edzésre, gyógytornára, pszichológushoz a városon belül, úgyhogy nagyon nagy hasznát fogom venni.”

Kasza Róbert: „Nagyon jó helye lesz nálunk az autónak, már mutogattam is a két kisfiamnak az utcán hogy 'nézzétek, apa ilyen autót fog hazahozni!'. A nagyobbik fiam már három és fél éves, úgyhogy ő már nagyon várja, a kisebbik még csak 8 hónapos, szóval neki hiába mutogattam, ő még annyira nem értékelte.”

Lucz Dóra: „Nagyon örülök ennek az autónak, habár igazából nem vagyok egy nagyon nagy ’autó-fan’. Mindenképp nagyon nagy segítség a MOB-tól illetve a Toyotától, hiszen így nem kell majd mindig kölcsön kérnem anya vagy apa autóját, hanem tudom használni a sajátomat. Emellett tényleg egy elismerés is valamilyen szinten az, hogy engem választottak ki a kajakos lányok közül.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: