DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Repülő taxikat gyárthat a Porsche

Néhány évtizede a 2000-es évek elejére jósolták, hamarosan azonban tényleg valósággá válhatnak a városok utcái felett cikázó, utasokat szállító járművek.

A Reuters számolt a német Automobilwoche című lap cikke alapján arról, hogy a Porsche repülő taxi gyártását tervezi. Mindezt a cég kereskedelmi főnöke, Detlev von Platen osztotta meg az újság hasábjain: „Ennek lenne értelme. Ha Zuffenhausenből elindulok a stuttgarti reptérre, szerencsés vagyok, ha fél óra alatt sikerül. A repülés viszont csak három és fél perce telne.”



A Porschén kívül mások is látnak jövőt a közösségi közlekedést átformáló technológiában. A Volkswagen egyik leányvállalata, az Italdesign az Airbusszal együttműködve alkotta meg a tavalyi, Genfi Autószalonon bemutatkozó, Pop.Up-névre keresztelt repülő autóját, melyet kimondottan abból a célból alkottak meg, hogy elkerüljék a városi dugókat.

Több olyan cég is van a látóhatáron, amely a Porsche riválisa lehet a repülő autó-piacon: ilyen többek között a német Volocopter (a Daimler AG támogatásával), a Lilium Jet és az eVolo, valamint az amerikai Terrafugia és a Joby Aviation.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: