DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

A Mikulás elment, de itt hagyott egy autót…

A Mikulás már december 6-án hazament, de itt hagyott egy autót, amelyre a „Hiszünk benned” – feliratot írták. A szupergyors autó kidekorálásával egy újságíróról emlékeznek meg, aki idén 120 éve írta le elsőként, hogy jó dolog az önzetlen segítségben, a szeretet erejében hinni!

Az akció szervezői  édességet és társasjátékokat szállítanak az autóval olyan helyekre, ahol szükség van a gyors segítségre. A szervezők elmondták: a felirat nem véletlenül került egy szélsebes Alfa Romeo oldalára. Ez a világ leggyorsabb SUV-ja! Az Alfa Romeo Stelvio Quadrifogliót a legendás versenypályán, a németországi Nürburgringen tesztelték. A Stelvio 7 perc 51,7 másodperc alatt tette meg a 20,8 kilométeres kört! Ez  a szintidő nyolc másodperccel jobb, mint bármilyen sorozatgyártású SUV rekordja.

Rerialfa



Mit írt 120 éve az újságíró?

1897-ben egy nyolcéves Virginia nevű kislány levelet írt az a New York's Sun újságnak,  amelyben azt kérte, őszintén válaszoljanak kérdésére: létezik-e a Mikulás?

Francis P. Church komolyan vette a kislány kérdését és komoly választ tett közzé lapjában. "Jaj, milyen szegényes is volna a világunk, ha nem volna Mikulás! Oly kopár lenne, mintha többé nem lennének Virginiák. Akkor nem volna többé gyermeki hit, nem volna költészet, nem volnának álmok, melyek elviselhetőbbé teszik a létet. Nem volna több örömünk. Csak maradnának a sivár érzetek és látvány. A csodálatos fény, mellyel a gyermekkor betölti a világot, kihunyna örökre" - írta 120 éve az újságíró.

Alfakid

Pszichológusok szerint a kicsik számára a mese segít az érzelmek feldolgozásában és hozzájárul fantáziájuk fejlődéséhez. Az Alfa Romeo kidekorálásával most arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a mai szülők is nyugodtan hihetnek abban a „jótevőben”, amelyben 1897-ben hittek. Ameddig csak lehet, hagyjuk meg gyermekeinket abban a tudatban, hogy létezik valaki, aki ajándékokat hoz a csizmába, vagy a karácsonyfa alá, hiszen ez nekik hozzátartozik az ünnepváráshoz.

Az autót egyébként több balatoni településen is megcsodálhatják a gyerekek. Itt az érdeklődőket a Mikulás szánsegédje, Füred Kapitány várja. A balatoni mesehős autójába olyan játékokat tehetnek a gyerekek, amelyeket ők már nem használnak, de azok örülhetnek neki, akiknek e segítség nélkül nem jutna ajándék a karácsonyfa alá. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: