DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Opera évadnyitó és alapkőletétel az BMW-vel

Az Eiffel Műhelyházban nyitotta meg 134. évadát a Magyar Állami Operaház, a BMW Group Magyarország kiemelt stratégiai partnere.

A Magyar Állami Operaház 134. évada az Ybl-palota és az Eiffel Műhelyház rekonstrukciós munkálatai miatt története egyik legnagyobb kihívása elé állítja az intézményt. A részleges bezárás ellenére az Opera idén 12 premiert rendez az Erkel Színházban, a Müpában és a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, emellett 14 operát és 12 balettprodukciót tart műsoron.

bmw-opera-2017-01



Az Eiffel Műhelyházban megrendezett ünnepi eseményen Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős helyettes államtitkára, Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes és Eötvös Péter zeneszerző, karmester az Opera főigazgatójával, Ókovács Szilveszterrel közösen elhelyezte a készülő műhely- és raktárbázis szimbolikus alapkövét.

A rendhagyó évadnyitón a BMW Group Magyarország az EfficientDynamics stratégiájának két emblematikus modelljével, az 530e és 330e iPerformance-szal jelent meg. A bajor gyártó iPerfomance modelljeiben intelligens energia-menedzsment vezérli a belsőégésű erőforrás és az elektromotor optimális együttműködését. Az elektromos motor többlet-teljesítménye érezhetően fokozza a hajtáslánc dinamikáját – főként az azonnali, gyors gázreakciók esetében –, miközben az elektromos rásegítés okán megnövelt hajtáslánc-hatékonyság és a tisztán elektromos autózás kettőse a vezetési élmény és a hosszú távú fenntarthatóság egyedülálló szimbiózisát kínálja. Az iPerformance modellek képesek a rövid és a közepes távokat tisztán elektromosan, az elektromos motor, a lítium-ion akkumulátor és az intelligens energiamenedzsment közreműködésével megtenni.

bmw-opera-2017-02

A Magyar Állami Operaház 2016-ban kezdte meg történetének egyik legnagyobb volumenű beruházását: a MÁV egykori, Kőbányán elhelyezkedő Északi Járműjavítójának területén közel harmincezer négyzetméteren megépülő Eiffel Műhelyházba költözik több ütemben az Opera kilenc gyártóműhelye, helyet kap benne egy méretazonos próbaszínpad, a majdani Bánffy Kisszínház, valamint a nyolc, jelenleg távoli külső raktár összes díszletének és kellékének, illetve a mintegy 400 ezer jelmeznek értékőrző tárolására szolgáló raktár.

A BMW Group Magyarország több mint 40 éves múltra visszatekintő, világszerte több mint 100 kulturális intézményi együttműködést magába foglaló Art&Culture programjához az Opera 2015 februárjában csatlakozott.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: