DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

I.D. Crozz - A VW következő elektromos SUV-je

A Volkswagen folytatja az innovatív elektromos járművek új generációjának fejlesztését, ebbe enged bepillantást az I.D. CROZZ koncepcióautó továbbfejlesztett változata. A tanulmányt a jövő héten kezdődő, szeptember 14. és 24. között megrendezett Frankfurti Nemzetközi Autószalonon (IAA) mutatja be a márka.

Az áttervezett tanulmányautó a Moduláris Elektromos Platformra (MEB) épül és letisztult, erőteljes formavilág jellemzi. Az autó orrkialakítása illetve hátsó elemei különösen hasonlítanak a sorozatgyártású modell megjelenésére. A formaterv meghatározó eleme a széles motorházfedél és a nagyméretű kerékjáratokkal rendelkező első sárvédők illetve a kívülről fényes fekete színben pompázó tetőlemez.

voklwagen-i-d-crozz-rajz-01



Napjaink jellegzetes SUV megjelenése az autó utasterében is folytatódik köszönhetően a tanulmány kompakt elektromos hajtásának és a padlólemezbe integrált lítium-ion akkumulátor csomagnak, amely így egy akadálymentes teret kínál utasainak. Az I.D. CROZZ tanulmányban helyet foglalók kényelméről a négy különálló és állítható ülés által biztosított nyitott térkoncepció gondoskodik.

1Megjegyzés: az I.D. CROZZ még nincs kereskedelmi forgalomban és ebből eredően az EU 1999/94/EC direktívája nem érvényesül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: