DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

A Lexus és a SKYJET a vörös szőnyegen

Hétfő éjjel mutatták be a hollywoodi TCL Kínai Filmszínházban a Valerian és az ezer bolygó városa című, idehaza holnap debütáló akció-kalandfilmet, amelyben a Lexus és az EuropaCorp együttműködésével készült SKYJET is szerepel. A gyönyörű együléses űrhajó a premier idején a vörös szőnyegen is feltűnt a film főszereplői, Cara Delevingne és Dane DeHaan mellett.

Dane és Cara olyan világsztárok társaságában érkezett, mint Rihanna, vagy épp a nemzetközi divat- és művészvilág ismert szereplői, majd közös fotózásra álltak be a rajongókkal a SKYJET előtt, életre keltve néhány pillanatra a film varázslatát a premierre összegyűlt tömeg előtt. A Valerian minden idők legnagyobb költségvetésű európai mozija, így nem véletlen, hogy Hollywood hatalmas izgalommal és várakozással fogadta a produkciót. A filmben szereplő együléses űrhajót, a SKYJET-et úgy akarta megépíteni a Valerian csapata, hogy a jármű minden részletében valósnak tűnjön, ugyanakkor jól illeszkedjen a 700 év múlva létező valeriánus világ környezetébe. A filmkészítők ezért a Lexus dizájner-csapatával együtt láttak neki a tervezésnek, és a márka jellegzetes formai elemeivel és fejlett technológiáival alkották meg a SKYJET végleges változatát. Érdekesség egyébként, hogy a SKYJET a filmben hidrogén-üzemanyagcellás meghajtással jelenik meg, ez pedig az a technológia, amelyben a Lexus a valódi nulla károsanyag-kibocsátású közlekedés jövőjét látja, és amelynek fejlesztésében az autógyártó már ma is előrehaladott eredményeket tudhat magáénak. (A Lexus ugyan még csak tanulmányautó formában mutatott be ilyen járművet, ám anyamárkája, a Toyota már sorozatgyártott modellt is kínál Mirai néven.) A technológia egyébiránt a jövőben valóban megjelenhet a légiközlekedésben, már ma is vannak ezt használó kisrepülőgépek (egyelőre max 4 személyig), míg a 60-80 fős hidrogén üzemanyagcellás személyszállítók megjelenését a szakemberek 20 éven belül várják.

Lexus_Valerian_premier_2



“Remek érzés volt látni a SKYJET-et a vörös szőnyegen, és nemkülönben a rajongók reakcióját is. A film arra emlékeztet minket, hogy a jövő olyan is lehet, amilyennek elképzeljük. Autógyártóként ez arra ösztönöz minket, hogy lenyűgöző élményeket kínáljunk vásárlóinknak – most és a jövőben egyaránt.” – fogalmaz Spiros Fotinos, a Lexus globális marketing-igazgatója így nyilatkozott a premier kapcsán.

Lexus_Valerian_premier_1

A nagy várakozások övezte, hazánkban holnaptól látható film előzetese:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: