DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Győri cég dolgozik a Teslának

Egy 25 éves magyar vállalkozás a Teslának beszállító amerikai cégnek gyárt tesztgépet, de érintettek a repülőgépiparban is. Az igazi növekedést csak most kezdik el.

A Jankovits Hidraulika eleinte hidraulikus berendezések felújításával és alkatrész-kereskedelemmel foglalkozott, azóta viszont elsődleges tevékenységük az egyedi gépek és automatizált gyártósorok tervezése és gyártása – ezt tükrözi, hogy a vállalat rövidesen nevet vált, és Jankovits Engineeringre keresztelik át.



„A hozzáadott értéken alapuló egyedi gépgyártás tekintetében nemcsak a multinacionális vállalatok hazai leányainak első körös beszállítói, hanem olyan export piacokon is jelen vannak, mint például az amerikai. Így jelenleg épp az elektromos autókat gyártó Tesla egyik beszállítójának készítenek tesztgépet, de szállítanak a repülőgépiparnak is” – írja a cégről az autopro.hu.

A cég jelenleg 60 munkatársat foglalkoztat, melynek kétharmada mérnök, az igazi növekedés azonban csak most kezdődik meg. Stratégiai beruházásként irodaépületet és új gyártócsarnokot építenek, valamint gépparkot alakítanak ki, 5 éven belül pedig az alkalmazottak létszáma eléri a 100 főt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: