DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Vagány városi cirkáló lett az Ibiza

A napokban ízlelgetik a nemzetközi újságírók az új spanyol kisautót, mely dinamikusabb, komfortosabb és nagyobb autó lett.

Az idei év egyik nagy SEAT-os slágere az új Ibiza, az eddig legnagyobb példányszámban eladott kis SEAT ötödik generációs változata. A kivül-belül megújult kis SEAT vagányan fiatalos külsőt kapott, de egyidejűleg “felnőttebb” is lett. Az X formát kapott, LED fényszórós front rész rögtön magára vonja a figyelmet. Az ebben a kategóriában először használt moduláris MQB A0 alaplemeznek köszönhetően kerekei a karosszéria sarkaiban kaptak helyet, ami a kis túlnyúlások miatt nagy stabilitást ad az autónak. Hátsó része erőteljesebb vonalvezetést kapott, ami ugyancsak a stabilitás érzetét adja. Új formája miatt jóval nagyobb lett csomagtere, a 355 liter a régebbi Golf kategóriás autók csomagttér nagyságát idézi.

2017-seat-ibiza-01



A motorok közöl a legnépszerűbb várhatóan a 95 lóerős 1.0 TSI lesz, mely 115 LE változatban is elérhető. A kis motor szép nyomatékkal repíti az Ibizát, kanyastabilitása, a karosszéria keménysége ugyancsak a nagyobb autókat idézi. Az is természetes, hogy a mai korosztályoknak megfelelve az új Ibiza teljesen összekapcsolható a mobil eszközökkel a minden változatban elérhető Apple CarPlay, Android Auto vagy Mirror Link alkalmazásokkal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: