DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Talmácsi egy Volvo busszal utaztatta az érdeklődőket

Az Orbico Hungary Kft., a Shell kenőanyagok kizárólagos hazai forgalmazója Magyarország egyetlen buszos szakkiállításán, a zsámbéki Drivingcamp Hungary tanpályán megrendezett V. Jubileumi BusExpo rendezvényen örömmel prezentálja a Shell világszerte rendkívül elismert és egyedülállóan fejlett technológiákkal felvértezett, elsősorban haszongépjárművekhez illetve professzionális felhasználásra kifejlesztett Shell Rimula terméksorozatát. A rendezvényen a Shell kenőanyagok nagykövete, Talmácsi Gábor is aktívan részt vesz.

Talmácsi Gábor egy Volvo busszal utaztatja az érdeklődőket

Az április 26-i nagyszabású szakmai rendezvényen Talmácsi Gábor, a Shell kenőanyagok nagykövete is tiszteletét teszi, a Shell márkát és az Orbico Hungary Kft.-t képviselve. Talmácsi Gábor világbajnok gyorsaságimotor-versenyző már a tavalyi BusExpo kiállításon is stílusos formában vett részt, hiszen egy MAN buszt terelgetett, idén pedig ‘Talma’ egy Volvo 9900 típusú háromtengelyes turistabuszra cseréli gyorsasági motorját, garantáltan mosolyt csalva a vele utazók arcára.

Talam_1



Rengeteg elégedett, lojális ügyfél, egyre több gyári első számú Rimula-feltöltés

A Shell különösen büszke arra, hogy a lojális és rendkívül elégedett Rimula-felhasználók mellett egyre több járműgyártó vállalat ismeri el a Rimula kenőanyagok egyedülálló kvalitásait, a Shell Rimula termékeket választva első számú, úgynevezett OEM kenőanyag-feltöltésnek. Jelenleg olyan vezető haszonjárműgyártók használják a Shell Rimula kenőanyagokat OEM-feltöltésekhez, mint például a MAN, a Mercedes-Benz, vagy a Scania.

Folyamatos tesztelések és a megújult Shell LubeAnalyst szolgáltatás

A Shell a folyamatos fejlesztéseken felül kézzel fogható eredményekkel és adatokkal is bizonyítja a Rimula termékek előnyeit, hiszen világszerte, és így hazánkban is számos Rimula kenőanyagokkal üzemelő járműflottát vizsgálnak hosszú távon a szakemberek, bebizonyítva, hogy a Rimula termékekkel rengeteget tudnak spórolni az üzemeltetők, hiszen egyértelműen igazolható az alacsonyabb üzemanyagfogyasztás és károsanyag-kibocsátás, a mérsékeltebb motorkopás, továbbá a tesztek alapján az olajcsere-periódusokat is jobban el lehet húzni, ami plusz megtakarításhoz vezet azon felül, hogy a környezetterhelést is csökkenti.

Talam_2

Az V. BusExpo kiállításon a folyamatos tesztelésekhez és vizsgálatokhoz kapcsolódóan az Orbico Hungary Kft. bemutatja a Shell megújult LubeAnalyst szolgáltatását is, amelynek keretében a Rimula termékekkel üzemelő járműflottákat a szakértők folyamatosan vizsgálják, független laborvizsgálatokkal részletesen kielemezve az eredményeket, ezzel is bizonyítva, hogy az üzemeltetők számára a Shell Rimula termékek a gyakorlati felhasználás során jelentős megtakarításokat eredményeznek.

A Shell Rimula termékpalettáról

A Shell Rimula motorolajok elsősorban a tehergépjárművek, a buszok, a mezőgazdasági gépjárművek és az építkezéseken használt nehézgépjárművek nagy terhelésű erőforrásainak tökéletes kenése jegyében születtek és a motorok folyamatosan változó igényeihez alkalmazkodó olajipari technológiára épülnek. A munkagépekben használt erőforrások különösen nagy igénybevételnek vannak kitéve, ennek megfelelően a kiváló kenés kulcsfontosságú a hosszú üzemidő és a költségcsökkentés szempontjából.

A Shell Rimula motorolajok éppen ezért mindig kiváló védelmet biztosítanak a motornak: nem számít, hogy melegben, hidegben, hegymenetben, poros-sáros környezetben vagy egyéb szélsőséges viszonyok között üzemel a motor, minden helyzetben biztosított a maximális kenés. A frissen megújult termékcsalád kialakításakor a szakemberek figyelembe vették a technológiák illetve a vásárlói igények változásait, ugyanakkor a végfelhasználók és a szakma számára is megkönnyítették az adott feladathoz legjobban illő motorolaj kiválasztását.

A Shell Rimula termékcsalád több teljesítményszinten is elérhető (R6 és Ultra). Csúcstermékünk a Shell Rimula Ultra 5W-30 motorolaj, de örömmel jelentjük be a frissen megújult Shell Rimula R6 LME motorolajunkat is. A Shell LubeMatch weboldal segítségével könnyű és közérthető választást biztosítunk motorolajaink széles palettájából. Portfóliónk megújításával csökkenteni kívánjuk a komplexitást, és egy forradalmian új, úgynevezett GTL (gas-to-liquids), másnéven Shell PurePlus előállítási technológiát alkalmazunk három top kategóriás teljesítményszintű termékünkben, továbbá az egyedülálló minőséghez a Dynamic Protection (Shell Rimula R4) és a Dynamic Protection Plus (Shell Rimula R5-R6 és Ultra) fejlesztések is jelentős mértékben hozzájárulnak, a változó körülményekhez dinamikusan igazodva minden helyzetben tökéletes kenést biztosítva.

Talam_5

A földgáztól a folyékony energiáig: a Shell PurePlus technológia

A Shell által kifejlesztett és egyedüliként használt GTL, másnéven Shell PurePlus technológia egy metángázból folyadékot előállító folyamatot takar. Ez az eljárás nagyon nagy tisztaságú és kiváló oxidációs stabilitású szintetikus végterméket eredményez, egyedi összetétellel és állandó magas minőséggel. A Shell 3500 szabadalmat jelentett be az eljárás több mint 40 évig tartó kifejlesztése során. A vállalat átlagban naponta 140 ezer hordó (1 hordó = 159 liter) csúcsminőségű terméket állít elő, melyből jelenleg évi 1 millió tonna a GTL technológiával készült, egyedülállóan magas minőségű Group III-as alapolaj.

A katari Shell GTL üzem: a világ legnagyobb GTL központja

A világ első kereskedelmi GTL üzemét a Shell immár 24 éve létesítette Malajziában, azonban a vállalat messze legnagyobb GTL létesítménye az új, szupermodern katari GTL gyár. A 20 milliárd dollárból felépített katari GTL üzem ezzel a világ egyik legnagyobb, és egyben legösszetettebb technológiát képviselő ipari komplexumának számít. A Pearl GTL üzemnek 24 reaktortornya van, amelyek egyenként 1200 tonnát nyomnak, ami 7 Jumbo Jet repülőgép súlya. Az üzem beépített forgógépes teljesítménye 1000 mW, ez két paksi blokk teljesítményével egyenértékű. Naponta 1000 tartályautónyi cseppfolyósított oxigént állítanak elő a Pearl üzemben.  Külön érdemes megemlíteni, hogy a gyár egyik mellékterméke a víz, melyből naponta 300 ezer hordónyi mennyiség keletkezik, ezt a vizet pedig természetesen a gyár visszaforgatja a termelése során.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: