DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Tizenkettő, de nem tucat: a legjobb AMTS

Szenzációs autók, gyönyörű lányok, rengeteg kiállítás, hatalmas terület - ez volt a 12. AMTS, minden idők legjobb AutóMobil és Tuning Show-ja. Több mint 46000-en jöttetek el!

A 2017-től már Automobil és Tuning Show néven, 100% autós rendezvényként bemutatkozó benzingőzös hétvége öt pavilont és hatalmas kültéri területet töltött meg élménnyel, közel 100.000 m2-en. A hatalmas évkezdő járműfiesztára több, mint 46.000-en voltak kíváncsiak a nyitvatartás három napja alatt: a remek tavaszi időjárás mellett nem csak a pavilonok, de a kültéri helyszínek is csordultig teltek, mind kiállított autókkal, mind látogatókkal. A hatalmas érdeklődés pedig idén sem volt véletlen. Az AMTS számos remek újítást és tematikát hozott magával, melyben korosztálytól függetlenül mindenki megtalálta a számítását, nem utolsósorban pedig a rengeteg színes program és látnivaló tartogatott valódi élményeket a család minden tagja számára. Csaknem 250 önálló kiállító felhozatalában több, mint 1.500 járművet csodálhattak meg a látogatók, egyetlen belépőjegy áráért pedig ezúttal is tíz, önmagában is teljes értékű rendezvény volt megtekinthető.

amts-2017-1



A legnagyobb újdonságot vitathatatlanul az autós tematikával idén először megtöltött "G" pavilon jelentette. Az AMTS-en évek óta megszokott autós importőrök, márkaképviseletek kiállítása ezúttal a Hungexpo legmodernebb csarnokába költözött át, ahol minden eddiginél népesebb felhozatalból, összesen 23 márka legújabb modelljeiből válogathattak az érdeklődők. Az autók mellett pedig több ízben a gyárak is saját standdal jelentek meg a tematikának szentelt csarnokban. Az új autós tematikán belül, az AMTS először vonultatta fel külön reprezentatív szakkiállításon az elektromos és plug-in hibrid modelleket, amelyek forradalmi változást hoznak a mobilitásban. A Schneider Electric és az E-MOBI támogatásában megvalósult, EV-GreenTech néven elstartolt kiállítás idegenvezetést nyújtott a környezettudatos autózás világába, ahol a kapcsolódó fogalmak tisztázása mellett az itthon elérhető kínálat zöme is bemutatásra került.

amts-2017-1

A szalonautók világához (is) szorosan kapcsolódva, az Autós Nagykoalíció a múltat, a jelent és a jövőt mutatta be a Magyarok a Világ Járműgyártásában elnevezésű tematikus kiállításon, amely immár 5. alkalommal kalauzolta végig az érdeklődőket az autóipar évszázados történelmén. A Nagykoalíció elnöke, Knezsik István által megálmodott, a hazai járműipar minden korszakát és mérföldkövét felidéző tárlat egy soha nem látott installáción keresztül tette kézzel foghatóvá azokat az innovatív eszközöket és járműveket, melyeket a magyarság adott a világ mobilitásának. 

Azonban nem csak hazánk, de a nemzetközi autós élet nagyjaival is összefuthattak a látogatók, hiszen az AMTS évek óta kiemelt találkozóhelye a téma kiemelt személyiségeinek. A rendezvény első amerikai sztárvendége, John D'Agostino, a nyugati part egyik legnagyobb autóépítője volt, aki remekül érezte magát Budapesten és a legjobb európai show-k között említette az AMTS-t. Ígérete szerint jövőre már egy saját építésével tér vissza, melyet kifejezetten egy hazánkat is érintő európai turnéra hajóztat át az Öreg Kontinensre. Vendégünk volt továbbá - többek között - a Zengő Motorsport csapata,  ha pedig versenysportról van szó, egy valódi élő legenda, Havassy Péter is előadást tartott a motortuning lehetőségeiről.

amts-2017-1

Látványos standok, installációk és demóautók terén kitettek magukért tuning és hifi kiállító cégeink is, az "A" pavilon vitathatatlanul egy nagy, nemzetközi kiállítás színvonalát hozta. Kiemelten büszkék vagyunk rá, hogy 10 év után először, az AMTS keretei között jelent meg komolyabb standdal hazánk egyik legrégebbi tuning cége, az RS-Tuning Hungary, valamint, hogy az amerikai VOSSEN Wheels tulajdonosa csak emiatt a rendezvény miatt látogatott el hazánkba Miamiból. Hosszasan lehetne még sorolni a partnereket a hazánkban először bemutatkozó Z-Performance kerekektől az AP Sporthfahrwerke futóművekig, vagy az OSRAM és a Kvant nemzetközi színvonalú standjáig, kiállítóink egytől-egyig a maximumot hozták, megjelenés terén is.

Az "A" pavilon újdonsága volt idén a hasonló keretek között először megrendezésre kerülő Rusty Rodders Hot Rod Show is. A magyar mellett az osztrák, olasz, horvát, cseh, szlovák és szlovén szcéna felismerhetetlenségig átalakított veterán izomautóinak, egyedileg épített hihetetlen járműveinek szépségversenye a téma rajongóinak tömegeit vonzotta. Az autók mellé új programként a pin-up lányok szépségversenye hozott színt az AMTS Nagyszínpadjára, látványos showműsor kíséretében. Aki pedig kifejezetten az idősebb autókért érkezett, ezúttal sem kellett csalódnia, hiszen immáron negyedik éve, teljesen különálló tematikaként mutatott be patinás veterán és oldtimer modelleket a Classic Automobil Show, a MAVAMSZ (Magyar Veteránjárművesek Szövetsége) rendezésében. A több, mint 200 szebbnél-szebb - többségükben muzeális minősítéssel rendelkező - járművet felsorakoztató tárlat idén az "F" pavilonban került megrendezésre, a hatalmas túljelentkezés miatt azonban még a "G" csarnokba is jutott jó néhány patinás veteránautó. A tavalyihoz évhez képest teljesen megújult felhozatalban bemutatkoztak a MAVAMSZ tagszervezetei, ezen felül önálló kiállítási területet kaptak a veterán kabrió, kupé, mini és törpe autók, valamint kombi járművek is.

amts-2017-1

Az AMTS versenysportos vonalát idén ötödik éve képviselő Gymkhana Országos Bajnokság szervezői 2017-re egy kicsit merészebbet húztak: a bajnokság meghívásos keretek között, gyakorlatilag látványos showműsorként mutatkozott be a nagyközönségnek, komoly versenyautókkal és több nemzetközi pilótával is megtámogatva, akik hamar a nézők kedvencei lettek. A show azonban nem merült ki magában a versenyben, a sokak által hiányolt durva gumifüst és a tempós csapatás is visszaköltözött az "A" pavilon mellett kialakított arénába. A hétvége alatt összesen három alkalommal,  betanult koreográfia szerint lebonyolított, színes füstös drift bemutatók szakították meg a versenyt, valamint természetesen mindhárom nap nyílt lehetőség gymkhana taxizásra is.

Az AMTS évek óta a legnépesebb hoszteszgárdával dolgozik hazai autós rendezvények terén, a habot a tortán azonban idén is a Miss AMTS szépségverseny jelentette. Tizenkét kiválasztott hölgyünk napi három alkalommal mutatkozott be a rendezvény Nagyszínpadán, a MissQ értékes díjai mellett azonban a nemzetközi döntőbe jutás volt a cél, melyre a Tuning World Bodensee keretei között kerül majd sor. Idei királynőnk Horváth Patrícia lett, aki  április végén velünk utazik majd Friedrichshafenbe, ahol a Miss Tuning döntőseivel mérheti össze a bájait. Az AMTS királynőjének és két udvarhölgyének személyesen az aktuális Miss Tuning, Julia Oemler adta át a díjakat, aki szintén a rendezvény kiemelt vendége volt.

amts-2017-1

Hosszasan sorolhatnánk még, mennyi érdekesség és különleges látnivaló várta a látogatókat az idei első tavaszi hétvégén a Hungexpón, erről már bőségesen találni anyagot a rendezvényre regisztrált több, mint 200 hazai és külföldi médiumnak köszönhetően. A nemzetközi viszonylatban is hatalmas sikert aratott évkezdő autós kiállítás és vásárt számos nemzetközi forrás minden idők legjobb AMTS-eként említi. A show jövőre is megrendezésre kerül, a következő AMTS-t pedig még több új élménnyel, látnivalóval és programmal igyekeznek színesebbé tenni a szervezők.

amts-2017-1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: