DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Újabb SUV modellel támad a SEAT

Tovább bővül a SEAT modellkínálata. A spanyol autógyár az Atecával elkezdődött termék offenzíváját egy harmadik szabadidő-autó bevezetésével erősíti tovább. Ez az autó válik a SEAT "zászlóshajójává". Ezt az új szabadidő-autó egy szegmenssel az Ateca fölé pozícionálják, öt- és hétüléses változatban jelenik meg, és 2018-ban kerül a márkakereskedőkhöz.

Ezt megelőzően, az idei esztendő második felében a SEAT elkezdi az Arona bevezetését, mely egy kompakt crossover, amit Martorellben az Ibizával azonos platformon gyártanak. Az új szabadidő-autót a wolfsburgi Volkswagen üzemben gyártják, ami megnövelt szinergiát tesznek lehetővé a Volkswagen-csoporton belül az ott már felállított MQB platform maximális felhasználásával.

seat-arona-konferencia-01



A SEAT elnöke, Luca di Meo elégedettségét fejezte ki az új szabadidő-autó kapcsán, és elmondta: „Ez a gépkocsi új vásárlókat hoz majd, növeli a márka imázsát és nagyon nagy hatással lesz nyereségképző képességünkre. Az autót Barcelonában tervezik és Németországban gyártják. Az a tény, hogy új szabadidő-autót Németországban gyártják, meg fogja erősíteni a szálakat a SEAT és a Volkswagen között.”

A SEAT új szabadidő autója a modell-offenzívát a 2017-es éven túlra terjeszti ki, és hozzájárul majd a márka pénzügyi eredményeinek további javításához. Erre a bejelentésre a SEAT éves eredményeiről tartott sajtókonferenciát került sor. A SEAT eddigi legjobb eredményeként a működési nyereség 2016-ban elérte a 143 millió eurót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: