DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

A Lexus LS újraírja a globális zászlóshajó fogalmát

Az új padlólemeznek köszönhetően ez az eddigi legmozgékonyabb és legkényelmesebb vadonatúj LS radikálisan új dizájnja egyesíti a kupés sziluettet egy szedán térkínálatával és presztízsével.

Mindehhez vadonatúj, kettős turbótöltésű V6-os motor társul 310 kW / 421 lóerő teljesítménnyel, 10 fokozatú automata sebességváltóval. A biztonságról minden idők legfejlettebb Lexus fejlett biztonsági rendszere gondoskodik, míg az utastér a letisztult, hagyományos japán szépérzék és a minden szempontból új szintre emelt luxus ötvözetét kínálja.

lexus-ls-2018-03



28 évvel ezelőtt megtörtént az, ami addig lehetetlennek tűnt: első és egyetlen modellje, az LS bemutatásával a Lexus fenekestül forgatta fel luxusautók kategóriáját. Az 1990-es LS 400 luxusa, addig sosem tapasztalt kényelme, teljesítménye, zajtalan és sima működése, összeszerelési minősége és részletkidolgozása egyszerűen lenyűgözte a szaksajtót és a vásárlókat. Ráadásul a márka a kiváló autó mellé olyan szolgáltatásokat és ügyfél-elégedettséget biztosított, ami páratlan volt a piacon. Most pedig a Lexus arra készül, hogy újra megismételje történelmi lépését a vadonatúj, 2018-as, ötödik generációs LS zászlóshajó bemutatásával, ami a 2017-es Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon lép majd reflektorfénybe. Az új LS kívül-belül jellegzetesen japán jegyeket hordoz – és persze utolérhetetlen luxust kínál. A mintegy 90 piacon megjelenő autó a márka legújabb globális modellje.

lexus-ls-2018-06

“Az LS – amellett, hogy a Lexus márka szimbólumává vált – mára olyan új generációs luxusautóvá fejlődött, amely a japán hagyományokat és kultúrát is méltóképpen képvisel.” – mutat rá Toshio Asahi, az új LS főmérnöke. “E minőségében pedig messze túlszárnyalja mindazt, amit a világ manapság egy luxusautótól vár.”

lexus-ls-2018-01

A 2018-AS LEXUS LS LEGFONTOSABB MŰSZAKI ADATAI

Jármű fajtája - Teljes méretű prémium luxuslimuzin

Motor - 3,5 literes V6-os, közvetlen üzemanyag-befecskendezéssel és kettős turbótöltéssel

Sebességváltó - 10 fokozatú automata

Teljesítmény - 310 kW / 421 LE

Forgatónyomaték - 600 Nm

Tengelytávolság - 3.125 mm

Teljes hosszúság - 5.235 mm

Magasság - 1.450 mm

Szélesség - 1.900 mm

Keréktárcsák - 19 vagy 20 col

lexus-ls-2018-04

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: