Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. november 27. szombat
Autó

Te is benzinkúton vásárolsz az ünnepek alatt?

Az ünnepi időszakban naponta akár 25 százalékkal több vásárló térhet be az éjjel-nappal nyitva tartó benzinkúti szupermarketekbe, akik ilyenkor közel harmadával magasabb értékben költenek.

Több mint 20 egységgel nőtt idén az OMV SPAR express-koncepció szerint átalakított benzinkúti shopjainak száma. Mostanra az ország több mint 170 OMV-töltőállomása közül már 67-ben működik hétvégéken és az ünnepnapokon is éjjel-nappal nyitva tartó, széles árukészletet kínáló szupermarket. Az OMV Hungária tavalyi ünnepi időszakra vonatkozó adatai alapján a karácsonyi ünnepnapokon, amikor a legtöbb egyéb áruház zárva tart, a havonta átlagosan két millió vevőt kiszolgáló, SPAR express-logót viselő shopokban mintegy negyedével emelkedik meg a vásárlók száma.

Az ünnepi vásárlók kétharmada 9 és 17 óra között keresi fel a benzinkúti szupermarketeket, negyedük pedig az este 6 és éjfél közötti időszakot részesíti előnyben. A karácsonyi vásárlók jellemzően pékárut, alkoholmentes italokat, tejet, tejterméket, tojást, sört és édességet vásárolnak. Az ilyen shopok átlagos napi árbevétele ebben az időszakban több mint harmadával múlja felül a normál időszakban mértet.

„A tavalyi ünnepi időszakban jól láthatóvá vált, hogy a hazai vásárlóknak igen jelentős az igényük arra, hogy a munkaszüneti napokon is könnyen megközelíthető helyszínen intézzék a napi bevásárlást, akár még éjszaka is” – mondta Balogh Tibor, az OMV Hungária ügyvezetője.

benzinkut A SPAR Magyarország és az OMV Hungária együttműködése 2013-ban kezdődött, ekkor nyílt meg az első SPAR express-koncepció szerint átalakított OMV-shop Budapesten. Az újgenerációs benzinkúti üzletek koncepciója a széles termékválasztékot és a kedvező árakat állítja előtérbe. A külföldön korábban is sikeres modell jegyében a tavalyi év elejéig öt átalakított üzlet működött az OMV magyarországi hálózatában. A további, erőteljes fejlesztések irányát a tesztidőszak tapasztalatai és vásárlói visszajelzések határozták meg. Az újgenerációs shopok száma 2015 végére érte el a 45-öt, idén pedig újabb 22 üzletet alakítottak át országszerte.

A SPAR express-koncepció szerint működő OMV-shopok kínálatában minden megtalálható, ami a hasonló méretű SPAR-üzletekben. Az alapvető háztartási cikkeken, sajátmárkás termékeken, tejtermékeken, friss zöldségeken és gyümölcsökön kívül többek közt a helyben sütött pékáru is. A shopok fő, de nem kizárólagos beszállítója a SPAR Magyarország Kft. Valamennyi sajátmárkás termék SPAR-áron szerepel a kínálatban, de a többi áru esetében is a SPAR-franchise elvei érvényesülnek az árszabásban.

Ugyancsak az OMV Hungária adatai szerint az idei évben a magyar autósok több mint 2,5 millió csésze kávét fogyasztottak a magyarországi OMV-benzinkutakon. Az olajtársaság kizárólag méltányos kereskedelemből származó, FAIRTRADE minősítéssel rendelkező kávét kínál 101, VIVA kávézóval rendelkező töltőállomásán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?