DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Júniusban érkezik hazánkba az A-szegmens bikája

Lenyűgöző megjelenésével és a tulajdonos ízléséhez igazodó, ötletes testre szabási lehetőségeivel az AYGO az A-szegmens fontos képviselője.

Több mint tíz külső elem cserélhető gyorsan és könnyedén más színű vagy kidolgozású alkatrészekre, akár több évnyi használat után is.

ayg1006c_16_resize



Az új AYGO formai és műszaki megoldásait kifejezetten az örömteli használatot figyelembe véve fejlesztettük ki, az ikonikus, X alakú orrkialakítástól a testre szabási lehetőségek széles választékáig. A modellkínálat három felszereltségi szintből és három egyedi kiadásból áll, amelyeket évente frissítünk.

A Toyota most ennek szellemében bemutatja az új AYGO x-cite modellt, a kínálat eddigi legextrovertáltabb tagját, amely még látványosabbá teszi a modellcsaládot. Az új x-cite kiadás friss Yellow Fizz külső megjelenéséhez társulva zongoralakk betétek díszítik az X alakú orrkialakítást, valamint a hátsó lökhárítót; míg az első kerékív és a külső visszapillantó tükrök Bold Black kidolgozást kaptak.

A 15 colos, duplaküllős könnyűfém keréktárcsák fényes fekete kivitelűek; a kerékagyat Bold Black fényezésű betét díszíti. Az új x-cite kiadás kizárólag kétszínű (bi-tone) kivitelben érhető el: a fekete tetőlemez még jellegzetesebbé és dinamikusabbá teszi a modell megjelenését.

Az utastérben a kívül megismert dizájntematikát követve Yellow Fizz kivitelűek az ülések oldaltámaszai, a légbeömlő nyílások díszítőbetétei, a sebességváltó gombja és a padlószőnyegek. A műszerfalat, a középkonzolt és a sebességváltó kar szoknyagyűrűjét Bold Black betétek díszítik, a belső ajtókilincsek krómozottak.

ayg2003k_16_resize

Az x-cite kiadás alapfelszerelésként kínálja a 7 colos, színes képernyővel szerelt x-touch multimédiás rendszert, amely a legmodernebb fedélzeti szórakoztató technológiák felhasználóbarát kombinációját nyújtja. Az integrált tolatókamera rendszer szűk helyen történő parkolás vagy manőverezés közben nyújt segítséget. A rendszer automatikusan aktiválódik, amint a vezető hátramenetbe kapcsolja a sebességváltót. Ekkor a 7 colos x-touch monitoron megjelenik az autó mögötti terület képe.

Az AYGO háromhengeres, egyliteres VVT-i benzinmotorja teljesíti az Euro 6 károsanyag-kibocsátási norma előírásait. Az erőforrás kategóriaelső üzemanyag-fogyasztást (3,8 l/100km) és CO2-kibocsátást (88 g/km) kínál; kézi kapcsolású vagy ‘x-shift’ automatizált kézi sebességváltó egyaránt társítható.

Az új AYGO x-cite 2016 júniusától rendelhető az európai piacokon.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: