DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Mozart kerül a Mikulás helyére

A komolyzene több kutatás szerint is jó hatással van az autósokra. Angol vizsgálatok szerint a férfiak havonta átlagosan hét alkalommal borulnak ki a volán mögött ülve, míg a hölgyek háromszor. Németország volt közlekedési miniszterének, Peter Ramsauernek tulajdonított korábbi kampány szerint, Mozart csökkentheti az agresszív vezetésre való hajlamot. Egy magyar autós kampány szerint is érdemes az idén 260 éves művészt az autóban is hallgatni.

Budapesten, a Ludwig Goes Pop című kiállításon még egy napig (jan. 3-ig) több Andy Warhol kép is látható. Ezek a képek inspirálták annak az autónak a dekorációját is, amelyen Warhol híres Marilyn Monroe képét alakították át úgy, hogy az a Mikulást ábrázolja.  Az autóval több jótékonysági akciót segítettek.  Most lecserélik az alkotást.

A Mikulás   lekerül az autóról és helyette Mozart  látható a Hondán. Az autóra kerülő művet egyik asszisztense, a később világhírűvé vált Steve Kaufman képe ihlette. A szervezők a kocsi dekorálásával  Wolfgang Amadeus Mozart születésének (1756. január 27.) 260. évfordulója előtt szeretnének tisztelegni. Ugyanakkor arra is fel szeretnék hívni a figyelmet, hogy jótékonykodni nem csak karácsony tájékán kell, hanem az év minden más szakaszában is. Jó példa lehet bárki számára Steve Kaufman, aki élete 49 éve alatt, több mint 1500 karitatív akciót támogatott. 



A komolyzene  több korábbi  kutatás szerint is jó hatással van az autósokra. Angol vizsgálatok szerint a férfiak havonta átlagosan hét alkalommal borulnak ki a volán mögött ülve, míg a hölgyek háromszor. Németország volt közlekedési miniszterének, Peter Ramsauernek tulajdonított korábbi kampány szerint: Mozart csökkentheti az agresszív  vezetésre való hajlamot. Éppen ezért a magyar kampány szervező is úgy vélik, érdemes a 260 éves művészt az autóban is hallgatni.

Bővebben az amerikai művészről itt olvashat:
https://www.stevekaufmanart.com/
A budapesti kiállításról itt olvashat többet:
https://ludwigmuseum.hu/site.php?inc=kiallitas&kiallitasId=937&menuId=43

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: