DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

A Honda újdonsült gőzfakasztója

A Honda és a Toyota a mai napig a környezettudatos autózás élharcosának számít, elegendő csupán mindekét gyártó hibridautóira, a Honda üzemanyagcellás és a főleg japán és amerikai piacra szánt hidrogénhajtású modelljeire gondolni.

A verseny mögött azért némi huncutság is érezhető, hiszen a nagy harcosok igyekeznek a szomszéd receptjeiből is kifőzni valami használhatót. Ezt az utat követte a Honda, amikor a Detroitban már bemutatott FCX tanulmány alapjaira elkészített egy szériaérettnek tűnő kiadást, amit Tokióban rövidesen szemügyre is vehetünk.

honda fcx



A design az igazán futurisztikus hangulatú FCX-hez képest ugyan józanabbra sikerült, de a japános hangulat és a szépen kidolgozott részletek azért hibátlanul megmaradtak, hasonlóan a méretes LED kijelzőkkel tarkított, tágas utastérhez, amihez az ötajtós kialakítás, a hatalmas üvegfelületek és a nagyobb tengelytáv is hozzájárult. Az üzemanyagcellák gőzfakasztása színtiszta vizet juttat a levegőbe, és természetesen áramot a 136 lóerős, 271 Nm forgatónyomatékú villanymotor számára. Sportautós száguldásról tehát szó sincs, viszont környezetbarát családi autózásról már annál inkább. Mivel az FCV a következő Accord részleteit is előre vetíti, csak remélni lehet, hogy hasonló gőzgéppel az öreg kontinensen is találkozhatunk majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: