DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Elegáns, sportos és biztonságos - Lexus RX

Első, 1998-as bemutatkozása óta a Lexus RX rendkívüli népszerűségnek örvend mindazok körében, akik a sportos szabadidőjárművek sokoldalúságát a prémium limuzinok menetkomfortjával szeretnék párosítani, mindezt elegáns, vonzó köntösben.

A vadonatúj RX az éles törésvonalak és a lágy ívek együttes alkalmazásával merész módon fejleszti tovább a modell formavilágát, osztozva azokon a formai alapértékeken, amelyeket a Lexus kínálatának egyéb, a közelmúltban bevezetett tagjain megismerhettünk.

lifestyle_rx_ext1



A Lexus örök bestsellereként fejlett, átdolgozott hybrid és benzines hajtásláncokkal, kifinomult biztonsági és vezetőtámogató technológiákkal, valamint új technológiai és praktikus megoldásokkal kerül piacra, ami a valaha létezett legkiválóbb Lexus sportos szabadidő-járművévé teszi.

Erőteljes vizuális hatás

Az új RX orrkialakításának meghatározó eleme a még hangsúlyosabb, krómozott keretű, orsó alakú hűtőmaszk, valamint az L alakú, tripla LED-es fényszórók. A ködfényszórót és LED kanyarkövető világítást magába foglaló lámpaegységgel együtt mindez elegáns, mégis futurisztikus hangulatot kelt.

Opcióként 18 darab LED-del felszerelt, L alakú LED fényszórók is rendelhetők. A fényszóró merész, ferde, geometrikus kialakítást kapott. Az opcióként elérhető, L alakú LED-es fényszórót körülvevő, 18 darab, különálló, fénykibocsátó dióda nem egyszerű irányjelzőként szolgál: a Lexusnál első ízben a fényszóró belső sarkától a külsőig tartó hullámban felgyulladva, futófényként jelzik a kanyarodási szándékot. Az új RX-hez kínált további világítástechnológiai megoldások sorában megtalálható az adaptív intelligens fényszórók (AHS), az automatikus távolsági világítás, a fényeloszlás-vezérlés, továbbá a kanyarfény funkció .

Az RX orrán megjelenő 'orsó' motívum a far kialakítását is meghatározza, fokozott esztétikai egyensúlyt és összhangot kölcsönözve a jármű karakterének. Az L alakú, LED-es hátsó lámpatest közrefogja a hátsó ajtót, egyben a hátsó kerékívekre felfutva olyan erőteljes, széles kiállást kölcsönöz a modellnek, amely egyben fokozott funkcionalitást is kínál: a megvilágított lámpatestek szélesebb szögből észlelhetők hátulról.

Külön említést érdemelnek a sötétített C-oszlopok, amelyek a Lexusnál korábban ismeretlen módon azt a hatást keltik, mintha a modell teteje lebegne.

Az RX új, külső stíluselemei között megtalálhatók még a síkba illeszkedő fényszórómosó fúvókák, az új kialakítású panoráma napfénytető, a stabil tetősínek, az áttervezett külső kilincsek (intelligens nyitási rendszerrel felszerelve), valamint a praktikus kilincs-megvilágítás.

A színválaszték is bővült, három új árnyalat a grafit-fekete, a rézbarna és a mélykék.

details_rx_450h_panoramic_camera

Gazdagon felszerelt, kényelmes utastér

Az ülések, amelyek a kezdetektől meghatározó stíluselemei a Lexusnak, olyan, ergonomikus kialakítást kaptak, amely egyforma hangsúlyt fektet a kényelemre,  a könnyű be- és kiszállásra, az eleganciára és a gazdagon díszített felületekre. A lekerekített üléspárnák az RX minden utasának fokozott kényelmet biztosítanak, miközben remekül megtámasztják a testet. Az összes ülőfelületet függőleges öltésekkel varrtuk meg, ami tetszetős megjelenést és fokozott tartósságot eredményez. Nem kevésbé stílusos részlet, hogy a vezető- és utasülés hátoldalát díszítő varrás harmonizál a belső ajtókárpit tetszetős mintázatával.

lex-rxh-my16-000301

Az üléseket és ajtópaneleket borító bőrkárpitozás két új színárnyalatban - Nobel-barna és krémszín - kérhető, ami tovább fokozza a beltér stílusos hangulatát.

A vezető előtt teljes mértékben áttervezett műszeregység húzódik, amelyet egy hangsúlyos, vízszintes tengelyre fűztek fel - ami egyébként a Lexus autóbelsők sajátossága -, míg a mélyebben beépített műszerfal hozzájárul a RX utasterének szellős, tágas térérzetéhez. A lépcsőzetes kialakítású keresztmetszetű műszerfalból kecses, elegáns bútordarabként emelkedik ki a látványos középkonzol.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: