DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Formula Student Hungary az Audi Hungaria támogatásával

Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. idén is főszponzora a Formula Student Hungary versenynek. A vállalat a győri SZEngine és Arrabona Racing Team mellett a budapesti BME Formula Racing Team-nek is főtámogatója. Az augusztus 20-tól 23-ig Gönyűn megrendezésre kerülő versenyen 44 csapat áll rajthoz, a szervezők 14 országból 1000 hallgatót várnak a megmérettetésre.

Immár hatodik alkalommal dördül el a startpisztoly a Formula Student Hungary-nek otthont adó gönyűi versenypályán, ahol a szakmai kompetenciák mellett a mérnöki precizitás, a találékonyság, valamint a leendő mérnökök és közgazdászok csapatmunkára való készsége is döntő fontosságú. A végső győzelemre annak a csapatnak van esélye, amelynek autója ötvözi az innovatív technológiát a hatékonysággal. A megmérettetés különlegessége, hogy a hallgatói team-ek nem csak a jármű fejlesztéséért, hanem annak üzleti- és költségtervéért is felelősek: megfelelő módon kell összhangba hozniuk a gazdasági folyamatokat a versenyautó tervezésével és gyártásával.

21f98be1-c8dd-4809-a2b0-ebdf6c087637_resize

A motor- és járműgyártó vállalat számára magától értetődő a főszponzori tevékenység. „Az Audi Hungaria egy innovatív vállalat, hiszen nap mint nap „A haladás technikája” szlogenünk jegyében tevékenykedünk. Ezért támogatjuk a műszaki érdeklődésű, újító ötletekkel rendelkező fiatalokat, amelyhez a Formula Student versenysorozat kiváló színteret biztosít”, mondta
Dr. Knáb Erzsébet a győri négykarikás vállalat személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. „A munkafolyamatok alatt tanúsított csapatmunkára való készség és az elhivatottság fontos kulcskompetenciák a későbbi munkába állás során.”

Valamennyi csapat számára fontos a győzelem, azonban mindegyikük másra helyezi a hangsúlyt. Míg az Arrabona Racing Team és a BME Formula Racing Team a versenypályán is bizonyítani fog, addig a SZEngine csapata speciális versenymotorokat tervez és épít a futamra érkező résztvevők számára.

„Fejlesztőmérnökeink szoros kapcsolatban állnak az Audi Hungaria motorfejlesztési szakterületével, ahonnan olyan szakmai segítséget kapunk személyes konzultációink alkalmával, amely fontos impulzusokat ad későbbi projektjeinkhez”, utalt a közös munka előnyeire a SZEngine csapatvezetője, a győri Széchenyi István egyetemen harmadéves gazdálkodási és menedzsment szakos Borsi Fanni.



„Hasonlóan vélekedek én is”, mondta Boriszov Dániel, a BME Formula Racing Team csapatkapitánya, aki júniusban szerezte meg a pesti intézményben járműmérnöki BSc diplomáját. „Az Audi Hungariával való több éves kapcsolatunk egyik alappillére a szakmai együttműködés, emellett a Szakmai Napokon valós ipari problémákat ismerhetünk meg és azok megoldásain is dolgozhatunk.”

eb472330-cdf7-427c-a276-caf6f7e5c7bb_resize

Az Audi Hungaria által támogatott harmadik fejlesztői csapat is nagyra értékeli a vállalat támogatását. „A csapattagok szakmai tudásának fejlesztésében kiemelt szerepe van az Audi Hungaria által biztosított szemináriumoknak, projekteknek”, emelte ki Kolossváry Tamás, az Arrabona Racing Team csapatvezető-helyettese, aki jelenleg a Széchenyi István Egyetem harmadéves hallgatója járműmérnök BSc szakon, autómérnök szakirányon.

A Formula Student Hungary támogatása óta a győri vállalat számos, a versenyen résztvevő hallgatót köszönthetett munkatársként. A nyári időszakban jelenleg a győri csapatok 43 tagja végzi Formula Student-es tevékenységét audis gyakornokként. Rajtuk kívül több csapattag is dolgozik a vállalat különböző területein az Audi Hungaria gyakornoki programjának keretében.  

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: