DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Felavatták a legfiatalabb motoros rendőrt

A Csodalámpa Alapítvány és a VII. kerületi Rendőrkapitányság jóvoltából mától eggyel több motoros rendőr szolgálja és védi Magyarország lakosait. A mindössze 4 éves, súlyos betegséggel küzdő Gordon a régóta áhított rendőrmotor mellett egy igazán felejthetetlen napot kapott.

A mit sem sejtő Gordon anyukája kíséretében érkezett Kecskemétről a budapesti VII. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol a vezető, dr. Kiss Szabolcs r. alezredestől és munkatársaitól kapott ajándékokat: LEGO-játékot, a csapat által dedikált mesekönyvet, rendőrpólót és egy hozzá illő sapkát.  Az ajándékozás után a kapuban már kisebb rendőrkonvoj várta, hogy a kívánság teljesítés helyszínére, a Madách térre szállíthassa. Akárki azonban nem ülhet rendőrautóba, szerencsére éppen kéznél volt az ajándék „egyenruha”, amit Gordon nyomban magára is húzott, így már semmi akadálya nem volt annak, hogy szirénázó rendőrautóban, motoros rendőrök kíséretében elinduljon a menet.

Clip_2_12 



A meglepetések azonban még közel sem értek véget. A Madách térre megérkezve önkéntesek és a kerület rendőrei fogadták a kisfiút, köztük Bucsek Gábor r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya, aki a megszeppentnek egyáltalán nem mondható Gordont ünnepélyes keretek között a BRFK motoros alegységének tiszteletbeli tagjává avatta. A díszoklevél mellé egy játék rendőrautó is járt, amit a rend újdonsült őre nem győzött lelkesen mutogatni az összegyűlteknek, de a prímet egyértelműen az új szolgálati jármű, egy háromkerekű akkumulátoros rendőrmotor vitte. A tesztmenet során sikerült ugyan nekimenni egy kolléga letámasztott nagymotorjának, de szerencsére személyi sérülés nem történt, Gordon pedig megújult lelkesedéssel láthatott neki a forgalomirányításnak: a legkisebb motoros rendőr meggyőző magabiztossággal terelgette a megjelent bringás önkénteseket, újdonsült kollégái legnagyobb megelégedésére.

A rendhagyó Madách téri rendőravatás egyben a Csodalámpa Alapítvány „Dobj egy szelfit!” kampányának indítóeseményéül is szolgált. A kampány ideje alatt bárki saját fényképének feltöltésével fejezheti ki támogatását az Alapítvány felé, az egyes képekből pedig az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően egy óriásmozaik készül, amit a Csodalámpa valamely kiemelt támogatója kap meg. Az egyes képeket a www.jovoarcai.hu weboldalon lehet feltölteni, és ugyanitt követhető nyomon a már összegyűlt képek aktuális száma is. Az idei óriásmozaikon az ifjú hegedűművész, a 14 éves Dóri látható majd ajándékba kapott Louis Otto hegedűjével, akinek 2500-adikként teljesült kívánsága. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: