Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. május 27. hétfő
Autó

Magyar klipben Starsky&Hutch Gran Torinója

A ’70-es évek végén és a ’80-as évek elején forgatott Starsky&Hutch autója felbőgő motorral tűnik fel a Half Note City új kippjében, a Cetropelliben. A piros Ford Gran Torino azonban nem csak az amerikai bűnügyi sorozat miatt különleges, hanem azért is, mert idehaza mindössze ez az egy példány található belőle.

A legendás nyomozópáros, a brooklyni David Starsky és a Minnesota államból származó Kenneth "Ken" Hutchinson harminc évvel ezelőtt ilyen tűzpiros, Ford Grand Torinóval üldözte a gazfickókat az idehaza először a Magyar Televízión levetített sorozat filmkockáin. A Starsky&Hutch mellett a Half Note City (HNC) új számát más retró bűnügyi sorozatok is ihlették.  Ennek köszönhetően a legendás páros mellett Kojak, Columbo, de még Poirot is feltűnik a különböző budapesti helyszíneken forgatott klipben.

Half Note City  

A klipben nem mellesleg a HNC dobosa, Bordás Zoltán és az együttes basszusgitárosa, Pusztai István is a legendás nyomozók nyomdokaiba lép. A két férfinek ugyanis egy óra tolvajt kell kézre keríteniük és természetesen az üldözésből a tűzpiros Ford Gran Torino is kiveszi a részét.

Ezt a modellt egyébként még 1968-ban kezdték el gyártani, 1976-ra pedig már 9 féle változat közül választhattak az érdeklődők. A Torinónak a Starsky & Hutch című sorozat miatt is nagy sikere volt, amire a gyártó is lecsapott. 1976 márciusában egy ezer darabos limitált kiadást készített a sorozatban „csíkos paradicsomként” emlegetett autóból.

 

Az autó nem csak a ’70-es években emelkedett ki teljesítményével, hanem még napjainkban is figyelemre méltó járműnek számít az 5766 cm3-s motorjával és a 171km/órás végsebességével. A másfél tonnás, kétajtós Torino egyetlen hátránya a közel 20 literes fogyasztás, de a jármű tulajdonosa, Tamás Tamás nem is mindennapi használatra újítatta fel ezt a legendás modellt. 

Íme a videóklip:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?