DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WTCR

Vervisch a 9. helyről nyert, Michelisz dobogós

Frederic Vervisch Audija nagy messzeségből tört előre a zűrzavaros rajt után, hogy Michelisz Norberten és Ma Csing-huán is túljutva végül megnyerje a WTCR Slovakia Ring-i hétvégéjének első versenyét.

Rendhagyó menetrend értelmében egy napot pihent a túraautós mezőny, hiszen szombaton a 8 órás versenyt futó motoros endurance-bajnokság sajátította ki a Slovakia Ringet. Mindhárom túraautós futam vasárnapra maradt így, és az elsőre sor is került délelőtt.

03719003_136



Elég borongós idő fogadta a mezőnyt, az eső is csöpögni kezdett a rajt és az első körök idejére, de mindvégig megfelelőnek bizonyultak a slick gumik az autókon. Az élről Catsburg indult Michelisz, Ma, Haglöf és Coronel elől. Az 1-es kanyarig tartó hosszú sprinten máris komoly tolongás kezdődött, és a harmadik helyről Ma Csing-hua tudta lerajtolni az előtte állókat az Alfa Romeóval, miközben Catsburg az 1-es kanyarban kisodródott a külső íven és több pozíciót is veszített. Michelisz ki tudott jönni másodikként az első kanyarokból, ám még a kör végére túljutott rajta Vervisch.

Az első kör nem pergett le áldozatok nélkül, ütközések nyomán a bajnokság élén álló Nestor Girolami és Kevin Ceccon is a kavicságyba ragadt, így a 2. kör kezdetén a biztonsági autó állt a mezőny élére egy rövid időre.

Az újraindítást követően Ma már nem tudott elhúzni, sőt ő jobban is csúszkált a még nedves aszfalton, mint mögötte a lehetőségre váró Vervisch, és az Audi belgája pár kör után ki is tudta használni riválisa hibáját, átvéve így a vezetést, amit már ki sem adott a kezéből a leintésig. A hátralévő időben Michelisz is folyamatosan nyomás alatt tartotta a kínait, többször is mellé érve a kanyarokban, de az előzés végül nem jött össze, így a Hyundai magyar pilótája harmadik lett, idei második dobogóját szerezve.

Vervisch a 9. helyről rajtolva győzött, a pole-ból induló Catsburg pedig végül a 7. lett, miután még a másik két Hyundai, a szintén rengeteget előrelépő Farfus és Tarquini is megelőzte.

A hátralévő két verseny 15:15-kor és 16:45-kör kezdődik.

 

Az első verseny végeredménye:

EasyCapture1_14

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: