DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WTCR

Yvan Muller hagyta jóvá Priaulx érkezését

A Túraautó-világbajnokság négyszeres győztese, Yvan Muller a kínai Lynk & Co-val vág neki a 2019-es WTCR-szezonnak. Az istállónál összesen nyolc világbajnoki cím gazdái fognak egymás ellen versenyezni, Müller négyszeres, a visszatérő Andy Priaulx háromszoros győztes, míg Thed Björk 2017-ben ért fel a Túraautó-világbajnokság csúcsára.

A francia pilóta elégedett jelenlegi csapatával, akik szerinte megtették a szükséges előrelépést a télen: „Mindig van hová fejlődni, úgy érzem, hogy jó autót építettünk, de persze szükség van még arra is, hogy megtaláljuk a megfelelő beállításokat, amihez még meg kell ismernünk az autót. Tavaly ez az én csapatom volt, idén már nem ez a helyzet, de rengeteget segítettem a fejlesztések során. Tavaly azért sokkal fáradtabb voltam, mivel rengeteg tennivalóm akadt.”

„Amikor szóba jött, hogy Andy Priaulx visszatérhet, azt mondtam a csapatnak – mivel volt egy kis beleszólásom ebbe -, hogy amennyiben tényleg van egy ilyen lehetőség, ragadjuk meg. Egy háromszoros világbajnok, nem jár vele semmiféle kockázat. Csak pozitív dolgokat hozhat a csapathoz, szóval így együtt megpróbáljuk sikerre vezetni a csapatot” – mondta el Muller a véleményét Priaulx érkezéséről a barcelonai sajtótájékoztatón. Arra a kérdésre, hogy érez-e bármilyen nyomást Priaulx érkezése miatt, csak ennyit mondott a francia: „A nyomás a kerekekben van!”



A brit elárulta, hogy bár volt más lehetősége, de ő mégis a WTCR mellett tette le a voksát: „Jó újra itt lenni. Felkínálkozott több másik lehetőség is, de egyik sem szólt egy teljes szezonra, csak egy pár versenyre, így hát visszatértem a túraautózás világába.”

„Tisztelem a riválisaimat, így Gabrielét (Tarquini) és Yvant (Muller) is. Ők még egy generációval idősebbek nálam, és nem látom, hogy már most rivalizálás volna köztem és Yvan között. Persze, majd meglátjuk, hogyan alakul a szezon. Ha valamit tanított nekem a túraautózás világa, akkor az az, hogy legyünk őszinték, mi pilóták egymáshoz, hiszen ezzel még előrébb tudjuk vinni a csapatot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: