DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCR

Így gondolkodik Michelisz a családról és visszavonulásról

A WTCR magyar pilótája képes teljesen kizárni fejéből két lányát, ha versenyez. Jól tudja, mennyire fontos a motorsport lélektani vonulata, hiszen korábban ő is járt sportpszichológushoz.

Egy régi autósportos frázis szerint amikor egy autóversenyzőnek gyermeke születik, körönként tizedmásodperceket veszít sebességéből – a már kétszeres családapa Michelisz Norbert nem ért egyet a közhellyel:

„Én éppen úgy érzem, hogy amióta apa lettem, azóta érettebb versenyzővé és jobb sportolóvá váltam. Nem szól hangosabban a vészharang a pályán azóta, hogy megszülettek a lányok. Teljesen külön tudom választani a családot és versenyt, sőt, valószínűleg akkor kell elgondolkodnom majd a visszavonuláson, ha verseny közben eszembe jutnak a lányaim” – mondta a WTCR 4. helyezettje az OMV sajtóeseményén.



A sajtóeseményen a versenyzés lélektani oldalára helyeződött a hangsúly, ezért Michelisz társaságában jelen volt Dr. Lénárt Ágota, a Testnevelési Egyetem sportpszichológiai tanszékének vezetője is. Nem véletlenül őt hívták vendégnek: ismeretségük a versenyzővel 2010-ben kezdődött, mikor Michelisz szakmai segítségért fordult a sportpszichológushoz.

„Abban az évben traumát okoztak a rajtjaim. Rögtön a második versenyemen az első sorba kerültem, a rajtnál azonban befulladtam és az utolsó helyre estem vissza. Pár futammal később ez megismétlődött. A színfalak mögött áldozatos munka folyt Ágotával, amíg végül sikerült a rajtokat feljavítani” – idézte fel az autóversenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: