DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
WTCR

Tarquini és Michelisz dominálták az időmérőt a Slovakia Ringen

A veterán olasz csak a kockás zászló után vette át a pole-pozíciót érő elsőséget csapattársától. A harmadik Yvan Muller közel egy másodpercet kapott a piros zászlós első kvalifikáción.

A két szabadedzés után, péntek késő délután került sor a WTCR első időmérőjére, amely 30 perces normál edzésként az első futam rajtrácsáról dönt. A tréning kezdetén a mezőny elhagyta a bokszutcát, az első köridők azonban még nem érkeztek meg, mikor piros zászlóval megszakították: John Filippi csúszott kavicságyba és ásta el Cupráját.

Miután az autót eltávolították, és az edzés újraindult, 20 perc volt még hátra, mikor megérkeztek a köridők. Az első gyorskörök alapján a négy Hyundai állt az élre, annak ellenére, hogy a szabadedzésen nem mutattak meggyőző tempót: Michelisz Norbert 2:09,664-es köre csaknem két másodperccel gyorsabb volt a gyakorlások legjobbjánál. Mögötte Tarquini, Björk és Müller következett – az ötödik Comte már 1,3 másodpercet kapott!



Michelisz körével egészen a leintésig vezette az edzést, ekkor azonban érkezett Tarquini, aki 0,352 másodperccel megelőzte a magyar pilótát. A BRC csapat két autóját Yvan Muller követi, már közel egy másodperces lemaradásban, Aurelien Comte a Peugeot-val szerezte meg a negyedik rajthelyet a három Hyundai mögött. A koreai márka negyedik versenyzője, Thed Björk hetedik lett, de mivel autójában motort cseréltek, az első futamot az utolsó helyről kezdi meg.

Az első és második szabadedzés leggyorsabbjai, Tom Coronel és Yann Ehrlacher 9. és 10. helyen végeztek, míg a másik két magyar pilóta, Nagy Norbert és Szabó Zsolt 19. és 22. helyen zártak.

A futamok rendje Szlovákiában eltér a szokásostól: szombaton tartanak kettő (12:55, 19.00), vasárnap egy (11:45) versenyt. A második és harmadik futam rajtsorrendjét meghatározó, három felvonásos második időmérőre szombaton 15:10-kor kerül sor.

Az első időmérő eredménye:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: