DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WTCR

Huff: „Tarquininek és Mullernek kellett kimentenie az égő autóból!”

Óriásit csattant a két csapattárs, Mehdi Bennani és Rob Huff a portugál korlátokon a WTCR Vila Real-i futamán. Bennani megsérült az incidens következtében, de Huff is meleg pillanatokat élt át.

Aki látta a portugál WTCR-hétvégét, az emlékezhet, mekkora roncsderbi kerekedett az első futamból rögtön az első körben. A dominót a két VW-s, Rob Huff és Mehdi Bennani indította el, ijesztő volt látni, ahogy komoly tempóval mindketten orral beleállnak a pályát övező szalagkorlátokba.

Bennani, mint később kiderült, nem úszta meg sérülés nélkül, és bár Huffot végül „csak” rutinellenőrzésre vitték el, ő is dermesztő pillanatokat élt át autójában.

„Óriási köszönettel tartozom Tarquninek” - hálálkodott az angol. „Teljesen beragadtam, így nem tudtam kiszállni az autómból, amiből ráadásul szivárogni kezdett az olaj és kezdett az egész lángra kapni. De Gabriele rögtön jött és segített kiszállni, aztán ott is maradt velem amíg megjöttek a mentők.”

huff1



Huff örült a bajtársiasságnak. „Hálás vagyok Yvan Mullernek is, ő is jött és segített. Ahogy láthatjuk, lehet, hogy a pályán riválisok vagyunk, de ilyen helyzetekben mindenki segít a másiknak.”

A korábbi világbajnok nem akarta csapattársa nyakába varrni a történteket. „Sajnálom a csapat miatt, óriási hétvégénk lehetett volna itt. A Volkswagen kiválóan ment ezen a pályán, gyors volt az autó, én, és Mehdi is. De ez tipikusan olyan hétvége, amit gyorsan magunk mögött kell hagynunk. Már a szlovákiai hétvégére készülünk, és mivel az autóink teljesen tönkrementek, két újat kapunk, ami azt jelenti, hogy a szerelőinknek rengeteg munkája lesz.”

Huffy a szurkolókról sem feledkezett meg. „Nekik is köszönöm azt a rengeteg támogató üzenetet, amit kaptam tőlük. Nagyon öröm volt ezeket olvasni és tudni azt, hogy ennyien követik, mi történik velem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: