DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WTCR

Monteiro elmondta az igazságot a sérüléséről

A portugál pilóta egy tesztbalesetben elszenvedett sérülése miatt kihagyta a tavalyi WTCC-szezon második felét, és az idei túraautós küzdelmekről is le kellett mondani - most azonban elmesélte, milyen hónapok állnak mögötte.

Tiago Monteiro tavaly szeptemberben szenvedett súlyos fejsérülést egy barcelonai teszt során, melynek következtében hosszú hónapokba telt, amíg egyáltalán egészségesnek mondhatta látását a szemtengely-csavarodás után. Az ex-F1-ess pilóta, Michelisz Norbert korábbi csapattársa abban reménykedett, hogy a WTCR Vila Real-i fordulójára végre versenykörülmények között is bemutatkozhat a Boutsen Ginion Racing színeiben, azonban a hazai debütálásra nem volt lehetősége – csaknem tíz hónappal bukását követően.

A versenyző most egy hangzatos, „Az igazság” címet viselő videóban mesélt az elmúlt időszakról, sérülésének komolyságáról, és visszatérésének esélyeiről a WTCR YouTube-csatornáján. „Nagyon bíztam benne, hogy versenyezhetek, de úgy döntöttünk, hogy nem fogunk” – mondta a portugál. „Jó hír viszont, hogy visszatérek. Ez afféle második lehetőség, ezért a lehető legtöbbet akarjuk belőle kihozni. Rengeteget konzultáltam az FIA orvosaival, kielemeztük, mi szól mellette és ellene, és hosszú távra terveztünk.”

„Még mindig fiatal vagyok, és hosszú évekig akarok majd versenyezni, sok mindent akarok még megmutatni. Ezért biztonságos, és logikus, hogy kicsivel több időt hagyjunk a gyógyulásnak. Amint látható, a szemeim teljesen rendben vannak, ami egy kisebb csoda, hiszen 100%-ig sikerült visszanyernem a látásomat, A nyakam és a vállaim is 100%-osak, viszont a fejsérülés sokkal-sokkal nagyobb volt, mint amit előzetesen gondoltunk. Ezért mindenki legalább 11-12 hónapnyi, úgymond ’becsapódás nélküli’ időszakot javasol, így pedig nem kockáztathatunk.”

„Már majdnem ott vagyunk, hogy visszatérhessek – most az a célom, hogy a szezon végén teljesítsek néhány versenyt, hogy készen álljak 2019-re. Felszabadító érzés, hogy azt mondhatom, ismét versenyezni fogok, hiszen korábban ennek kevés volt az esélye” – tette hozzá Monteiro.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: