DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCR

WTCR: Michelisz és Nagy Dani is pole-t szerzett a Ringen

A vasárnapi időmérőn sem volt ellenfele a hyundaios versenyzőnek, de ezúttal a többi magyar is remekelt: mind az öt honfitásunk a mezőny első felében végzett.

Vasárnap délelőtt a már a WTCC-ből is ismert háromrészes kvalifikációval folytatódott a Túraautó-világkupa hazai állomásának programja. Az első etapban, ahol egy darabig Gianni Morbidelli 1-es kanyarban leparkoló Alfája váltott ki sárga zászlót, a legjobb tizenkettő közé kerülés volt a versenyzők célja. Ez Michelisz Norbertnek könnyedén összejött: a BRC Racing Team pilótája Yvan Muller, Esteban Guerrieri és Gabriele Tarquini mögött negyedikként lépett tovább. De a másik négy magyarból háromnak is sikerült ugyanez: Nagy Dániel a 9., Nagy Norbert a 11., Tassi Attila pedig a 12. helyen zárta a Q1-et – Szabó Zsolt pedig a 13. pozícióban, mindössze 26 ezreddel csúszott le a Q2-ről a fiatal zengős.

michelisz_6



A második szakasz elején Michelisz rögtön új TCR-es körrekordot állított fel 1:52,176-tal, ezzel pedig első helyen jutott be a mindent eldöntő utolsó felvonásba. Mellette Tarquini, Guerrieri, Yann Ehrlacher és Benjamin Lessennes tudta ezt kiharcolni, ami pedig a többi honfitársunkat illeti: sokáig Nagy Norbert volt a tizedik, ám végül nem ő, hanem a M1RA-val szabadkártyásként induló Nagy Dániel szerezte meg a fordított rajtrácsos pole-t – köszönhetően a legvégén javító Tassi Attilának, aki az utolsó pillanatban ugrott előre kilencediknek, noha az időmérő monitorokon úgy tűnt, mintha a leintés után futotta volna meg a legjobbját. Nagy Norbi végül 12. helyével a legjobb lett a Cupra-versenyzők közül.

A Q3 is drámával indult: Lessennes autója nem ért ki időben a bokszból, fekete zászlóval kiintették, ő nem futhatott mért kört. Az őt követő Ehrlacher idejét könnyedén megjavította Guerrieri, ám Tarquini még az argentinnál is gyorsabb volt két tizeddel. Utolsóként pedig jött Michelisz, aki ugyan a Q2-es körét nem tudta megismételni, de így is bő négy tizedet kiosztott olasz csapattársának – a szombati nap után ismét övé lett a rajtelsőség! A mai első futam 15:30-kor, a második 16.55-kor startol a Hungaroringen – még nem késő elindulni a pályára!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: