DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WTCR

Michelisz 2. lett az elrontott rajt után

Ismét a startnál dőlt el a győzelem sorsa: az olasz veterán jobban kapta el az indulást, így végül magyar csapattársa előtt befutva megnyerte az eső miatt félbe is szakított viadalt. Nagy Dániel is újból komoly pontokat szerzett a M1RA-val.

A korábbiakhoz képest jóval felhősebb időben, de száraz pályán kezdődött meg a WTCR harmadik, egyben utolsó hungaroringi versenye, amelynek Michelisz Norbert vághatott neki a pole-ból. A rajtja azonban ismét nem sikerült tökéletesen a magyarnak, Gabriele Tarquini el tudott menni mellette, a mögé felzárkózó Esteban Guerrieri viszont hamar áthajtásos büntetést kapott, mert kiugrott. A harmadik körben aztán a biztonsági autó is bejött: Aurélien Panis a 3-as kanyarban állt félre, a 11-esben pedig több koccanás révén számos törmelék került a pályára.

michelisz_6



Az újraindítást követően a BRC Hyundaiok hamar elnyúltak, Guerrieri kiállása után Yvan Muller jött fel harmadiknak, míg Nagy Dániel már az előkelő hatodik helyen autózott. Azonban ezúttal sem tartott sokáig a zavartalan körözés, elkezdett ugyanis szemerkélni az eső, a szabályok értelmében pedig előkerültek a piros zászlók. Tíz perc szünet következett, a versenyt vizesnek nyilvánították, így mindenki dönthetett arról, milyen gumikkal vág neki a „második félidőnek”.

Mivel azonban csak pár csepp csapadék esett, a teljes mezőny slick gumikon indult el a biztonsági autó mögött. Amely aztán egy kör után is ki is állt előlük, az élmezőnyben azonban még csak csata sem alakult ki: Tarquini megszerezte idei harmadik győzelmét és ezzel magabiztosan vezet a bajnokságban, Michelisz pedig közvetlenül mögötte beérve lett második. A dobogó harmadik fokára ismét Muller állhatott fel, majd a három Hyundai mögött jött két Honda Ehrlacher és Lessennes révén. Nagy Dani megtartotta a hatodik helyét a M1RA-val, ami pedig a többi magyart illeti: Nagy Norbert a 11. lett, a kontaktokért fekete-fehér zászlóval figyelmeztetett Tassi Attila a 17., míg Szabó Zsolt nem ért célba.

A 3. futam végeredménye:

orig_782d466800d81f53e59185dafa10d906

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: