DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WTCR

Huff nyerte a második futamot Nagy Dani előtt

A pole-ból induló brit világbajnok győzelmével ért véget a WTCR második hungaroringi futama, a verseny hőse azonban a szabadkártyásként másodikként befutó Nagy Dániel volt. Michelisz szép előzésekkel a hatodik.

27986_orig_8a9e77004294b3088e67452db6cb5fa1



Rob Huff indulhatott végül a pole-ból a WTCR első vasárnapi, összességében pedig a második hungaroringi futamán, és bár talán Nagy Dániel jobban indult el nála, a 2012-es világbajnok megőrizte a vezetést, míg a magyar pilótának Yvan Mullerrel szemben kellett védekeznie. Michelisz Norbert két helyet javítva feljött nyolcadiknak, míg eggyel mögöttük Szabó Zsolt a szombati győztes Yann Ehrlacher-t is megelőzve a tizedik helyen zárta az első kört.
 
Nagy Dani kitartóan, három-négy tizedes távolságból üldözte Huffot, mögöttük Guerrieri próbálta Mullert támadni, míg Thompson lelassulása után Bennani és Michelisz vívott kemény csatát – a hyundaios pilóta végül lenyomta marokkói ellenfelét, ezzel pedig feljött a hatodik pozícióba. De a közvetlen élmezőnyben is volt akció: Tarquini nyomta le Guerrierit a negyedik helyért.
 
Huffot azonban nem tudta támadni Nagy Dani, így a brit nyert, a M1RA szabadkártyás versenyzője pedig parádés második helyen ért célba. A dobogót Muller tette teljessé, megelőzve Tarquinit és Guerrierit. Michelisz hatodik lett, Szabó Zsolt kilencedik helyével a saját maga és a Zengő Motorsport idei első pontjait szerezte. Csapattársa, Nagy Norbert sem volt messze ettől, hiszen 11. lett, míg a rajtrács végéről induló Tassi Attila a 18. pozícióban ért be.

 

A második verseny végeredménye:

orig_9b412fa45e11a7ed3e57ad806dc0a003

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: