DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCR

Michelisz 3. a Hyundai-söprést hozó időmérőn

Gabriele Tarquini a hétvége során már másodszor mutatott fityiszt a kora miatt rajta élcelődőknek: a szombati győzelme után vasárnap megszerezte a pole-t a főversenyre. Az első négy hely a Hyundaié.

A WTCR sűrű menetrendje értelmében a szombati időmérő és verseny után vasárnap egy újabb kvalifikációt rendeztek, amely a mai két verseny rajtsorrendjét volt hivatott eldönteni. Ennek a lebonyolítása egyezik azzal, amit az elmúlt években a WTCC-ben már megismerhettünk, azaz három részből áll, s az utolsóban a leggyorsabb öt pilóta superpole-rendszer szerint dönti el egymás között a legjobb helyezések sorsát.

03718002_214



A Q1-ből 12-en jutottak tovább, azaz itt már a 25 fős mezőny több mint fele búcsúzott. Köztük volt a Zengő Motorsport két pilótája is: Szabó Zsolt a 19., Nagy Norbert a 22. helyen végzett. Az első helyeket eközben kisajátították a Hyundaiok Muller, Björk, Tarquini és Michelisz révén. Az időmérő első etapja a várhatónál hosszabbra nyúlt, miután Denis Dupont balesete miatt több percen át piros zászlóval megszakították a körözést.

A Q2-ben a talpon maradt 12 pilóta közül a legjobb öt jutott a folytatásba, viszont az utolsó helyeken is nagy volt a tét, továbbra is stratégiai fontosságú ugyanis a 10. rajtpozíció megszerzése. A mai első verseny rajtrácsára megfordítják az első tíz helyezettet, az eredmények értelmében pedig ott Pepe Oriola fog az élről rajtolni Jean-Karl Vernay mellől.

Az első öt helyezett között most is ott volt a mezőnyben lévő mind a négy Hyundai, akikhez Yann Ehrlacher csatlakozott a Hondával. Az egykörös superpole-ban aztán hajszálak döntöttek a pozíciókról. Az 56 évesen a mezőny legidősebbjének számító Tarquini nyolc századdal volt gyorsabb Mullernél, egy és fél tizeddel pedig Michelisznél, ezzel pedig megszerezte az első rajtkockát, miután az utolsóként pályára lépő Björk sem tudott elé kerülni.

Michelisz a ma 17:45-kor kezdődő nyitófutamon így a 8., a 19:10-kor startoló főfutamon pedig a 3. helyről rajtolhat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: