DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WTCR

Hivatalos: Tassi kimarad a WTCR mezőnyéből

Nem a frissen induló világkupában, hanem a TCR Európa-kupában fog versenyezni a 2018-as szezonban Tassi Attila. Az is biztos már, hogy az autója ezúttal is egy Honda Civic lesz, csapattársa pedig egy kétszeres német bajnok.

A TCR nemzetközi sorozatának 2017-es második helyezettjeként Tassi Attila a jelen legsikeresebb túraautósai közé katapultálta magát, így arra is joggal lehetett számítani, hogy a 18 éves magyar versenyző a tavalyi bajnoksága és a WTCC összeolvadásából létrejött WTCR-ben talál magának ülést 2018-ra. Egyes előzetes sejtések már el is helyezték őt a 26 fős mezőnyben, végül azonban mégsem jött össze számára a világkupás indulás, és a JAS Motorsport friss bejelentése értelmében Tassi idén a sorozat másodosztályában, a TCR Európa-kupában fog versenyezni.

Attila_tassi_1



A magyar pilóta az elmúlt hetekben többször is tesztelte a Hondát, és most hivatalossá is vált, hogy a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is Civicet fog vezetni. Ez viszont egyben azt is jelenti, hogy szakít a 2017-ben őt sikerre juttató M1RA-val, Michelisz Norbert szintén Európa-kupában induló csapata ugyanis Hyundaiokkal fog versenyezni, és egyik pilótájaként már le is igazolta Nagy Dánielt. Tassi új munkaadójának a neve egyelőre még nem derült ki.

A JAS Motorsport viszont egyúttal bejelentette a magyar pilóta csapattársát is, aki az a 27 éves brit Josh Files lesz, aki az elmúlt két évben bajnoki címet szerzett a TCR németországi sorozatában.

„Nagy izgalommal tölt el, hogy a JAS Motorsport tesztpilótájaként versenyezhetek a TCR Europe-ban” – mondta Tassi Attila. „Külön öröm számomra, hogy a Hell Energy továbbra is támogat a szezonban. Izgatottan várom az újabb kihívásokat és továbbra is mindent meg fogok tenni a siker érdekében. Tavaly kevésen múlt az első hely, de remélem, idén feljutok a dobogó legfelső fokára. A célom mindenképpen ez lesz!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: