DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WTCR

Még nem biztos, hogy újra versenyezhet Monteiro

Bár a múlt héten Monzában megejtette visszatérését egy versenyautó volánja mögött a fél évvel ezelőtti balesetét követően, Tiago Monteiro jelenleg még mindig ismerkedik saját határaival, kevesebb mint egy hónappal a WTCR szezonnyitója előtt.

Szeptember elején, Barcelonában történt Monteiróval az a csúnya bukás, ami megfosztotta őt a WTCC bajnoki címéért való harc folytatásától, és amely hosszú hónapokon át tartó rehabilitációt tett szükségessé. Mint idővel a nyilvánosság számára is kiderült, a Hondában ülő portugál feje akkora ütést kapott, ami szemtengelyferdülést eredményezett, és egészen a közelmúltig még személyautó vezetésétől is eltanácsolták őt az orvosok.

DX3IfqQXcAAuQFc



Mindezzel együtt a Honda megnevezte Monteirót egyik 2018-as versenyzőjeként az újonnan létrejött WTCR sorozatban, ahol a Boutsen Ginion Racing színeiben indult majd Tom Coronel csapattársaként. Legalábbis ez a terv, hiszen biztosat még maga a 41 éves pilóta sem tud mondani. A Honda múlt heti, Monzában rendezett tesztjén ugyan ő is autóba ült, fél év után először, de elmondása szerint ez még mindig csak tapogatózás volt számára, semmint tényleges teszt.

„Jó volt visszatérni, azzal együtt is, hogy ezen a ponton még számos óvintézkedésre van szükségem. Fizikálisan jól éreztem magam, de tudom, hogy még nem vagyok 100%-os állapotban, a látásom még nem jött rendbe teljesen” – idézi Monteirót a TouringCars.net. „De tovább folytatom a felépülést, precízen követve a programot, amit az orvosaim állítottak össze számomra. Egyelőre minden abba az irányba mutat, hogy teljesen fel fogok épülni az év első versenyére.”

„Csak tíz kört teljesítettem összesen, de egyelőre ennyit is terveztünk. Eleinte óvatos voltam a kerékvetőkkel is, de nem éreztem semmiféle problémát a nyakammal vagy a vállammal, az edzéseim tehát hasznosnak bizonyultak. Most még csak ki akartuk deríteni, mennyire érzem magam otthonosan az autóban, és hogy kell-e még dolgoznom az erőnlétemen. Azt hiszem, bizonyos területeken még van tér a javulásra, de csak idő kérdése, hogy mikor leszek ismét 100%-os.”

Monteiro a tavalyi év második felében versenyről versenyre mondta vissza a részvételét, miután kiderült, hogy felépülése lassabban halad a vártnál, most pedig már nincs sok ideje, ha ott szeretne lenni a WTCR szezonnyitó három futamán: a sorozat az április 7-8-i hétvégén veszi kezdetét Marrakeshben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: