DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
WTCR

Bemutatkozott Michelisz idei versenygépe

A BRC Racing Team egy online bemutató során leplezte le a Hyundai i30 N TCR-t, melyet Michelisz Norbert és Gabriele Tarquini idén a WTCR Túraautó-világkupában vezetnek majd.

A Hyundai i30 N a legújabb fejlesztésű TCR-modellek közé tartozik: 2017 végén lépett a versenypályára a nemzetközi TCR szériában, ahol Gabriele Tarquinivel a volán mögött rögtön versenyt nyert. Az autót már akkor az olasz BRC Racing Team tesztelte és versenyeztette, amelyet 2018-ban a TCR ás WTCC egyesüléséből létrejött WTCR egyik esélyeseként tartanak számon. Az istálló ma Facebookon közvetítette autóbemutatóját, a Hyundairól pedig Tarquini mellett a csapat új versenyzője, Michelisz Norbert rántotta le a leplet.



„Már 2017 végén látszott, hogy a Hyundai az az autó, melyet le kell győzni. Az ember mindig nyerni akar, a legjobb feltételeket szeretné, és biztos vagyok benne, hogy ezzel a kombinációval győzelmekért harcolhatunk, akár a bajnoki címért is” – beszélt Michelisz arról, miért hagyta el a gyári Hondát az új márka kedvéért.

„Természetesen a tavalyi második hely után a célnak a bajnokság megnyerésének kell lennie. Mint láttuk, topcsapatok, topversenyzők alkotják a mezőnyt, nagyon magas szintű bajnokság lesz. Mindezek ellenére a cél a bajnoki cím megnyerése” – határozta meg egyértelmű ambícióját.

Michelisz és Tarquini szezonja egy hónap múlva, Marokkóban veszi kezdetét. A BRC csapat elsődleges programja a WTCR lesz, de az olasz TCR szériában és WRC2-ben is szerepelnek, itt induló versenyzőik szintén szerepet kaptak a bemutatón.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: