DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCC

Michelisz: A második hely sem a világ vége

Bár csalódott az elszalasztott vb-cím miatt a Honda pilótája, ennek ellenére is roppant szerencsés embernek tartja magát. Úgy érzi, Björk megérdemelten nyert, de a svéd is megdicsérte Norbit.

Michelisz Norbert úgy vágott neki a WTCC katari fináléjának, hogy reális esélye volt a világbajnoki győzelemre. Az edzéseken a tempója is kiváló volt, de aztán az időmérőn egy fékhiba kibabrált vele, a 11. helyről indulva pedig egyik versenyen sem tudott jelentősen előrelépni, így Thed Björké lett az év végi siker, a Honda pilótája azonban így is a magyar autósport történetének első világbajnoki dobogósa lett az ezüstérmének köszönhetően.

michelisz-nyil-katar-wtcc-2



A leintés után nem sokkal még igen csalódottan nyilatkozott a magyar nyelvű videointerjújában, néhány óra elteltével azonban már tudott mosolyogni is a WTCC hivatalos oldalának Over the Line című műsorában. Ezt meg is jegyezte az összetettben harmadikként és privát bajnokként záró Tom Chilton, mire Michelisz elmondta, hogy az autóból kiszállva még nehezen tudott pozitívan gondolni a szezonra. Brit versenyzőtársa méltatta Norbi idei kitartását:

„Ott álltam mellette a Hungaroringen, amikor a hazai közönsége előtt nem épp a legszerencsésebb hétvégéjét teljesítette, és ezért nagyon szomorú volt, és azt mondta, hogy már Tiagót fogja segíteni a bajnokságban. De Norbi elképesztően összeszedte magát az év végére, egyre gyorsabb és gyorsabb lett: hat egymást követő hétvégén kvalifikált az első sorba, és végig keményen harcolt” – fogalmazott Chilton, mire a hondás hozzátette, hogy lehetett volna az hét alkalom is a katari fékhiba nélkül.

Michelisz aztán maga is értékelt a WTCC riporternőjének: „Csalódott vagyok. Ismertek engem: mindig szeretnék pozitív lenni, és tudom, hogy amit adsz, azt is kapod vissza. Ha őszinte akarok lenni, nagyon meg akartam nyerni ezt a világbajnokságot, magabiztos is voltam, különösen csütörtök este, akkor közelinek éreztem a dolgot. Frusztráló számomra, hogy így szalasztottam el ennek a lehetőséget, ahogy.”

„De Tomnak is mondtam: ez nem a világ vége, vannak ennél jóval nagyobb problémák is a világon. Ez volt a WTCC történetének talán legkiegyenlítettebb szezonja. Talán nem én voltam a legszerencsésebb a bajnokságban, de ha az egész életemet megnézzük, akkor igenis nagyon szerencsésnek mondhatom magam: van egy eredményes csapatom, egy gyönyörű feleségem és egy gyönyörű kislányom. Nagyon boldog vagyok, végső soron úgyis ezek számítanak igazán.”

michelisz-nyil-katar-wtcc-3

Az adás végére aztán befutott Björk is, aki ugyancsak elismerően beszélt magyar riválisáról: „Örülök, hogy itt lehetek, de Norbi is megérdemelné: végig keményen küzdött, és mindig komoly fejtörést okozott nekem” – nyilatkozta a volvós, de természetesen Norbi is gratulált Björknek:

„A szezon előtti egyik interjúban elmondtam, hogy idén a kiegyensúlyozottság lesz a kulcs. És szerintem igazán megérdemled a címet, hiszen te voltál a legkonzisztensebb mindannyiunk közül. Kívülállóként azt gondolhatják az emberek, hogy ez nem olyan nagy feladat, de amikor hét-nyolc pilóta esélyes folyamatosan a legjobb helyekre, és keményen küzdenek egymással… Úgy érzem, ezt a helyzetet te kezelted a legjobban: kimaradtál a balhékból, szóval megérdemled a világbajnoki győzelmet.”

„Egyetértek, én voltam a legkiegyensúlyozottabb, de néha döbbenetesen gyors voltál. Hihetetlen voltál, és végig harcoltál” – dicsérte tovább Micheliszt a svéd, mire a magyar így reagált: „Igen, de ez nem volt elég. Gyorsnak lenni egy dolog, de nem minden. De köszönöm, Thed.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: