DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
WTCC

Visszavonult ászát veti be Michelisz ellen a Volvo

A svéd gyártó bejelentette, hogy a WTCC katari idényzáróján nem Nestor Girolami, hanem az őket tanácsadóként segítő korábbi négyszeres világbajnok, Yvan Muller fogja vezetni a harmadik autójukat.

Yvan Muller a tavalyi év végén vonult vissza a Túraautó-világbajnokság mezőnyéből, az idei szezon elejétől kezdve pedig tanácsadóként és olykor tesztpilótaként segítette a Volvo munkáját, így rendre ott volt a versenyhétvégék helyszínén. Bár a négyszeres világbajnok már 12 hónapja nem versenyzett, a Volvo most mégis felkérte, hogy a pályán segítsen nekik megnyerni a világbajnoki címeket a Honda és Michelisz Norbert ellen: a francia Nestor Girolami helyére ugrik be a katari idényzárón.

yvan-muller-volvo-1



„Örülök, hogy visszatérhetek a versenyzéshez, miután egész szezonban keményen dolgoztunk azért, hogy mindkét bajnokságban éllovasként érkezzünk meg az utolsó fordulóra. A célom, hogy Thedet (Björk – a szerk.) segítsem az egyéni, a Polestar Cyan Racinget pedig a gyártók címének megnyerésében. Kemény menet lesz, de biztos vagyok benne, hogy meg tudjuk csinálni” – idézi Muller szavait a TouringCarTimes.com szakoldal.

A volvósok közül egyedül Girolami nem esélyes már matematikailag sem a címre – Thed Björk 6,5 pontos előnnyel vezet Michelisz előtt, de még akár a negyedik helyen álló Nicky Catsburg is odaérhet –, így az argentin elfogadta a konstruktőrök között 12,5 egységgel vezető svéd gyártó kérését: „Beleegyeztem, hogy átadjam az ülésemet Yvannak. Ő egy legendás pilóta, aki jóval nagyobb tapasztalattal rendelkezik a katari pályáról, mint én, ami döntő lehet a rendkívül szoros szezonzárón. Már várom, hogy folytassuk a közös munkát 2018-ra, az évadzárót pedig figyelemmel fogom követni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: